Een andere kijk op de slag om Arnhem

Een andere kijk op de slag om Arnhem - P. Berends | Tiliboo-afrobeat.com

...rkwaardige titel. Een andere kijk op de 'slag om Arnhem' dan … was taalkundig beter geweest ... Een andere kijk op de slag om Arnhem - Peter Berends ... ... . Een andere kijk dan Britse, Nederlandse en Duitse auteurs biedt bouwkundig ingenieur Berends (1928) echter niet, zelfs niet door het grote aantal historische onjuistheden. Arnhem 1944 is een van de grootste Nederlandse oorlogsdrama's. In dit boek presenteert Peter Berends een opvallende nieuwe visie op de beruchte slag die volgde op de Britse luchtlanding bij Arnhem. Een andere kijk op de slag om Arnhem | ISBN 9789059110083 direct en eenvoudig te bestellen ... Een andere kijk op de slag om Arnhem - P. Berends ... ... . Een andere kijk op de slag om Arnhem | ISBN 9789059110083 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Een andere kijk op de slag om Arnhem (Paperback). Arnhem 1944 is een van de grootste Nederlandse oorlogsdrama's. In dit boek presenteert Peter Berends... Arnhem 1944 i...

INFORMATIE

AUTEUR
P. Berends
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een andere kijk op de slag om Arnhem.pdf

OMSCHRIJVING

Arnhem 1944 is een van de grootste Nederlandse oorlogsdrama's. In dit boek presenteert Peter Berends een opvallende nieuwe visie op de beruchte slag die volgde op de Britse luchtlanding bij Arnhem. Mede als gevolg van de snelle Duitse reactie verliep de ambitieuze sprong vanuit Noord-België naar Duitsland heel anders dan gepland en ontaardde deze in bittere gevechten tussen de geallieerde troepen en de Duitse bezetters. Met grote kennis van zaken heeft de auteur de gevechtshandelingen op een rij gezet en laat hij zien hoe de Duitse legereenheden reageerden op de geallieerde aanval en wat hiervan de gevolgen waren. De auteur sprak veel oog- en oorgetuigen, verwerkte al zijn materiaal in zeer precies kaartwerk en liet bij zijn diepgavend onderzoek niets aan het toeval over. Dit levert - vooral door het verwerken van veel nog onbekend Duits feitenmateriaal - een opvallend nieuw beeld op. Daarnaast toont de auteur aan dat de slag om Arnhem niet eidigde met de evacuatie van de restanten van de Britse 1ste luchtlandingsdivisie op 26 september 1944, maar nog voortging tot in november van dat jaar. Peter Berends, geboren in Arnhem in 11928, maakte de slag zelf mee. De auteur is bouwkundig ingenieur en heeft al sinds 1944 onafgebroken interesse in alle gacetten van de gebeurtenissen uit die dramatische periode van zijn geboortestad.

Wil je het boek lezen?Een andere kijk op de slag om Arnhem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. Berends. Lezen Een andere kijk op de slag om Arnhem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN