Duister Europa

Duister Europa - Robert Kaplan | Tiliboo-afrobeat.com

...ster Europa is een levendige mengeling van memoires, reisverslag, journalistiek en geschiedschrijving ... Duister Europa - Robert D. Kaplan - 9789000345427 | Bruna.nl ... . Kijkend naar Roemenië verkent Kaplan grotere onderwerpen, zoals geografie, imperialisme, de rol van het lot in internationale betrekkingen, de Koude Oorlog, de Holocaust en de toekomst van Europa. Duister Europa is een levendige mengeling van memoires, reisverslag, journalistiek en geschiedschrijving. Kijkend naar Roemenië verkent Kaplan grotere onderwerpen, zoals geografie, imperialisme, de rol va ... bol.com | Duister Europa (ebook), Robert Kaplan ... ... . Kijkend naar Roemenië verkent Kaplan grotere onderwerpen, zoals geografie, imperialisme, de rol van het lot in internationale betrekkingen, de Koude Oorlog, de Holocaust en de toekomst van Europa. In Duister Europa reist Robert Kaplan door Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Bulgarije en Hongarije. Het zijn de nieuwe hotzones van de Europese veiligheidspolitiek. De Karpaten vormen een natuurlijk barrière ...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Kaplan
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Duister Europa.pdf

OMSCHRIJVING

'Wat Kaplans werk zo bijzonder maakt, is dat hij er telkens in slaagt om vanuit zijn observaties ter plaatse de geschiedenis van een regio of zelfs een heel continent tot leven te brengen en in een nieuw perspectief te plaatsen.' - de Volkskrant'Duister Europa is een diepgravende studie naar een land en zijn bevolking, historische antropologie vermengd met geopolitiek.' Huffington PostNa omzwervingen door het Midden-Oosten en Azië is Robert Kaplan weer terug bij zijn grote liefde Roemenië. Kaplan bezocht Roemenië voor het eerst in de jaren zeventig. Hij was een jonge journalist en het land was een naargeestige, communistische uithoek. Voor Kaplan was het liefde op het eerste gezicht. Duister Europa is een levendige mengeling van memoires, reisverslag, journalistiek en geschiedschrijving. Kijkend naar Roemenië verkent Kaplan grotere onderwerpen, zoals geografie, imperialisme, de rol van het lot in internationale betrekkingen, de Koude Oorlog, de Holocaust en de toekomst van Europa.Robert D. Kaplan schreef vele boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. In 2014 verscheen Het Aziatische kruitvat, over de strijd om de Zuid-Chinese Zee. Hij is daarnaast al meer dan 25 jaar correspondent van The Atlantic Monthly. In 2011 werd hij uitgeroepen tot een van 's werelds 'top 100 global thinkers'.

Wil je het boek lezen?Duister Europa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Kaplan. Lezen Duister Europa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN