Het Aziatische kruitvat

Het Aziatische kruitvat - Robert Kaplan | Tiliboo-afrobeat.com

...iatische kruitvat (Paperback). De strijd om de Grote OceaanIn de 20ste eeuw gingen de oorlogen en diplomatieke conflicten over landsgrenzen en ... Het Aziatische kruitvat - Robert D. Kaplan | 9789000334919 ... ... ... Geschreven bij Het Aziatische kruitvat. Een briljante en erudiete analyse van de (toekomstige) rol van China ten opzichte van de Zuid-Chinese zee. De Zuid-Chinese Zee is de drukst bevaren zee ter wereld, de verbinding tussen China en India en de Arabische wereld, van even groot belang voor China als bijvoorbeeld de Caribische Zee en het Panama-kanaal dat voor de USA zijn. Het Aziatische kruitvat Robert Kaplan. Hoge resolutie versie. De strijd om de Grote Oceaan. In de 20ste eeuw gingen de oorlogen en diplomati ... Het Aziatische kruitvat - Robert Kaplan | Boeken.com ... . Het Aziatische kruitvat Robert Kaplan. Hoge resolutie versie. De strijd om de Grote Oceaan. In de 20ste eeuw gingen de oorlogen en diplomatieke conflicten over land...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Kaplan
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Aziatische kruitvat.pdf

OMSCHRIJVING

De strijd om de Grote OceaanIn de 20ste eeuw gingen de oorlogen en diplomatieke conflicten over landsgrenzen en landstreken. In de 21ste eeuw draait het om de macht op het water.Robert Kaplan richt ditmaal zijn scherpe oog en analyses op het gebied rond de Zuid-Chinese zee. Deze zee is de spil in een sluimerend conflict tussen China, Japan, Vietnam, de Filippijnen en Indonesië. Deze landen ruziën om onooglijk kleine eilandjes en de grenzen van territoriale wateren. De belangen zijn groot: de belangrijkste vaarroutes tussen het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië lopen door dit gebied en de zeebodem zou rijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen. Bovendien spelen nationalistische sentimenten in toenemende mate een belangrijke rol.Robert D. Kaplan schreef meerdere boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder de bestsellers Moesson en Balkanschimmen. Hij is al meer dan vijfentwintig jaar correspondent van The Atlantic Monthly, en werd in 2011 door het tijdschrift Foreign Policy uitgeroepen tot een van "s werelds "top 100 global thinkers".

Wil je het boek lezen?Het Aziatische kruitvat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Kaplan. Lezen Het Aziatische kruitvat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN