Art Nouveau Tijdens De Laatste Tsaren

Art Nouveau Tijdens De Laatste Tsaren - J. Anisimova | Tiliboo-afrobeat.com

...uveau tijdens de laatste tsaren St.-Petersburg wordt vaak gezien als de stad van Peter en Catharina de Grote: vol paleizen met kunst uit de 17de en 18de eeuw ... 2009 december - Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900 ... . Maar daar bleef het niet bij. In de stad deed ook de 'nieuwe kunst', die Europa rond 1900 veroverde, haar intrede: de art nouveau. In de daaropvolgende hoofdstukken wordt aan de hand van diverse afbeeldingen het verband tussen de diplomatie en de kunst tijdens de regeringen van de laatste twee tsaren Alexander III en Nicolaas II uitgelegd, en wordt het Europese glaswerk en de Art Nouveau meubelen uit de Hermitagecollectie beschreven, om af te sluiten met de rol van Art Nouveau in de juwelen van de hofjuwelier Fabergé. ART NOUVEAU TIJDENS DE LAATSTE TSAREN (HERMITAGE AMSTERDAM , 2007) | Boeken, strips, tijdschriften, Non-fictie | eBay! Art Nouveau tijdens de laatste tsare ... Art Nouveau uit de Russische tsarenfamilie - ROND1900.NL ... . ART NOUVEAU TIJDENS DE LAATSTE TSAREN (HERMITAGE AMSTERDAM , 2007) | Boeken, strips, tijdschriften, Non-fictie | eBay! Art Nouveau tijdens de laatste tsaren S...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Anisimova
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Art Nouveau Tijdens De Laatste Tsaren.pdf

OMSCHRIJVING

Art Nouveau tijdens de laatste tsaren St.-Petersburg wordt vaak gezien als de stad van Peter en Catharina de Grote: vol paleizen met kunst uit de 17de en 18de eeuw. Maar daar bleef het niet bij. In de stad deed ook de ‘nieuwe kunst’, die Europa rond 1900 veroverde, haar intrede: de art nouveau. In Rusland noemde men de stijl ‘ style moderne’. Er verrezen diverse warenhuizen in ‘moderne stijl’ aan en rond de Nevski Prospekt. De laatste tsaren, Aleksandr III en Nicolaas II kregen van de Franse regering fraaie art nouveau objecten als diplomatieke geschenken. De tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam toont de mooiste Franse art nouveau en de Russische varianten: meubels, gebruiksvoorwerpen, kostbaarheden van Fabergé en kleding. Centraal staat de bijzondere glaskunst van de Franse kunstenaars Emile Gallé en de gebroeders Daum. Dit begeleidende boek bevat een inleiding van Frans Leidelmeijer, specialist op het gebied van toegepaste kunst van de 20ste eeuw en bekend van het tv-programma “Tussen Kunst & Kitsch”. Leidelmeijer is adviseur bij de tentoonstelling.

Wil je het boek lezen?Art Nouveau Tijdens De Laatste Tsaren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Anisimova. Lezen Art Nouveau Tijdens De Laatste Tsaren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN