Schilders van het Westland

Schilders van het Westland - Maarten van der Schaft | Tiliboo-afrobeat.com

... eerst wordt een boeiend en kleurrijk beeld geschetst van de schilder- en tekenkunst die in het Westland is ontstaan ... Schilders van het Westland - Maarten van der Schaft, Leo ... ... . De historische achtergronden van de dorpen, kastelen en buitenplaatsen van het Westland worden belicht aan de hand van oude kaarten en bijzondere schilderijen en tekeningen uit de periode 1500 tot 1800. Schilders van het Westland is rijk geïllustreerd en belicht het werk van een honderdtal kunstenaars. Daarmee is het boek voor zowel de geïnteresseerde in de streekgeschiedenis als de kunstliefhebber beslist de moei ... spronsen-jan-van-kunstschilder ... . Daarmee is het boek voor zowel de geïnteresseerde in de streekgeschiedenis als de kunstliefhebber beslist de moeite waard. Het boek beslaat 208 pagina's, bevat 175 illustraties en kost 29,95 euro. Als professioneel schildersbedrijf in het Westland staat Martijn Bakker Schilderwerken al jaren bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de vakkundige en nette werkwijze. Gevestigd in 's-Gravenzande, bieden wij als ervaren schilder met een gedreven team, zowel particuliere als zakelijke klanten en ...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten van der Schaft
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Schilders van het Westland.pdf

OMSCHRIJVING

Voor het eerst wordt een boeiend en kleurrijk beeld geschetst van de schilder- en tekenkunst die in het Westland is ontstaan. De historische achtergronden van de dorpen, kastelen en buitenplaatsen van het Westland worden belicht aan de hand van oude kaarten en bijzondere schilderijen en tekeningen uit de periode 1500 tot 1800.In de 19de eeuw werd de streek door romantische schilders als Andreas Schelfhout en Wijnand Nuyen bezocht. Gevolgd door J.B. Jongkind, Max Liebermann, Vincent van Gogh en de schilders van de Haagse School. Ook na 1950 bleef het Westland aantrekkingskracht uitoefenen op kunstenaars, getuige de werken van onder anderen Kees Andrea, Ber Mengels en Hermanus Berserik. In een aparte bijdrage wordt ook aan de schilders van ‘eigen grond’ aandacht geschonken.Schilders van het Westland is rijk geïllustreerd en belicht het werk van een honderdtal kunstenaars. Daarmee is het boek voor zowel de geïnteresseerde in de streekgeschiedenis als de kunstliefhebber beslist de moeite waard.Schilders van het Westland kwam tot stand in samenwerking met het genootschap Oud-Westland.Schilders van het Westland is tevens de catalogus bij de gelijknamige ­tentoonstellingen in Museum Het Prinsenhof, Delft van 17 december 2010 tot en met 15 maart 2011 en bij ­Kunstzaal van Heijningen, Den Haag van 17 december 2010 tot en met 31 ­januari 2011.

Wil je het boek lezen?Schilders van het Westland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten van der Schaft. Lezen Schilders van het Westland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN