Middeleeuwse Monastieke teksten - Antonius

Middeleeuwse Monastieke teksten - Antonius - Athanasius van Alexandrie | Tiliboo-afrobeat.com

...euwse Monastieke teksten - Antonius (Hardcover) ... Bureau ISBN - Karel Wiecherink ... . Het leven van de belangrijkste woestijnvader, Antonius de Grote (251-356), werd geschreven door... Als buitenbeentje in de serie Middeleeuwse Monastieke Teksten wordt het leven van de belangrijkste woestijnvader, Antonius de Grote (251-356), in vertaling uitgebracht. De schrijver ervan is Athanasius, bisschop van Alexandrië, die deze tekst schreef voor een groep asceten met wie hij tijdens zijn ballingschap in het Westen kennis maakte. De reeks 'Middeleeuwse Monastieke Teksten' (M ... bol.com | Middeleeuwse Monastieke teksten 5 - Voorschrift ... ... . De reeks 'Middeleeuwse Monastieke Teksten' (MMT) beoogt wetenschappelijk verantwoorde Nederlandse vertalingen van bronteksten uit de hoge en late middeleeuwen (1100-1500) uit te geven. Zij bieden ervaringsgerichte theologie en spiritualiteit vanuit een ...

INFORMATIE

AUTEUR
Athanasius van Alexandrie
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Middeleeuwse Monastieke teksten - Antonius.pdf

OMSCHRIJVING

Het leven van de belangrijkste woestijnvader, Antonius de Grote (251-356), werd geschreven door Athansius, bisschop van Alexandrië, voor een groep asceten met wie hij tijdens zijn ballingschap in het Westen kennis maakte. De roeping van de rijke jongeling Antonius om als kluizenaar in de woestijn te gaan leven, de hallucinante bekoringen waar hij twintig jaar lang tegen strijdt, de volgelingen die hij ontvangt om in het monniksleven te worden ingewijd en de diepe geestelijke rust die hem tot Godschouwer en leraar van velen maakt, worden door Athanasius levendig geschilderd. Weinig levensbeschrijvingen hebben kunstenaars, geleerden en monniken zo gefascineerd als deze vita, hier deskundig ingeleid en gepresenteerd in een eigentijdse vertaling.

Wil je het boek lezen?Middeleeuwse Monastieke teksten - Antonius in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Athanasius van Alexandrie. Lezen Middeleeuwse Monastieke teksten - Antonius Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN