Isaac Newton en het ware weten

Isaac Newton en het ware weten - Floris Cohen | Tiliboo-afrobeat.com

...ewton en het ware weten (Hardcover). Het bekende verhaal over Isaac Newton en de vallende appel klopt ... Isaac Newton en het ware weten | Topboeken ... . Nog als student kwam hij in de boomgaard... Isaac Newton (Woolsthorpe-by-Colsterworth, 4 januari 1643 - Kensington, 31 maart 1727) (juliaanse kalender: 25 december 1642 - 20 maart 1727) was een Engelse natuurkundige, wiskundige, astronoom, natuurfilosoof, alchemist, officieel muntmeester en theoloog.. In de wiskunde ontdekte hij onder meer de differentiaalrekening en de integraalrekening (met Leibn ... Isaac Newton en het ware weten - New Scientist ... .. In de wiskunde ontdekte hij onder meer de differentiaalrekening en de integraalrekening (met Leibniz) en verder het Binomium van ... Isaac Newton en het ware weten van Floris Cohen (boek, gebonden, ISBN 9789035134546). Maar wat is nu dat principe? Twintig jaar later is oo...

INFORMATIE

AUTEUR
Floris Cohen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Isaac Newton en het ware weten.pdf

OMSCHRIJVING

Het bekende verhaal over Isaac Newton en de vallende appel klopt. Nog als student kwam hij in de boomgaard van zijn moeder tot het inzicht dat een appel volgens hetzelfde principe op Aarde valt als de maan eromheen draait. Maar wat is nu dat principe? Twintig jaar later is ook dat tot hem doorgedrongen. En toen was het zaak om het niet bij een vermoeden te laten, maar voor de universele aantrekkingskracht en de wiskundige maat ervan een sluitend bewijs te leveren. Ook met zijn ontdekking dat zonlicht uit alle kleuren van de regenboog bestaat, rustte hij niet voordat hij die onomstotelijk had vastgenageld. Intussen hield hij zich al even intensief bezig met alchemie en met ketterse theologie.Wat voor wetenschapper was Newton dan wel, waar bestonden zijn voornaamste prestaties uit, en hoe is hij ertoe gekomen? Wat staat er eigenlijk in zijn twee boeken, de Principia en de Opticks? Wat moeten we aan met zijn bizarre persoonlijkheid? En wat houdt ‘bewijzen’ in de natuurwetenschap eigenlijk in? Daarover gaat dit boek.

Wil je het boek lezen?Isaac Newton en het ware weten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Floris Cohen. Lezen Isaac Newton en het ware weten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN