Projectmanagement

Projectmanagement - Arno Commandeur | Tiliboo-afrobeat.com

... 1: Projectmanagement in zes fasen met per fase het centrale thema ... What is Project Management | PMI ... . boek; 1. De zes fasen van projectmanagement; Initiatiefase De initiatiefase is het begin van het project. In deze fase wordt een idee voor een project nader onderzocht en uitgewerkt. Projectmanagement (ook wel projectbeheer) is het beheersen van projecten.Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Projectmanagement is het werk van projectleiders en omvat vaak ve ... Projectmanagement - Schouten & Nelissen ... . Projectmanagement is het werk van projectleiders en omvat vaak verscheidene deelprojecten met bijbehorende teams en teamleiders. Projectmanagement en wetenschap. Onze kennis van projectmanagement ontwikkelt zich voortdurend. Boeken, tools, opleidingen en conferenties worden veelvuldig aangeboden. De discussies over valkuilen en verbeteringen worden vooral gevoerd door praktijkmensen. Wetenschappers doen slechts beperkt mee in de kennisontwikkeling over bete...

INFORMATIE

AUTEUR
Arno Commandeur
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Projectmanagement.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek staat boordenvol tips en voorbeelden hoe je als projectmanager jouw project het best kunt aanpakken en hoe je allerlei valkuilen in de verschillende projectfasen kunt omzeilen.'Maak er - als het even kan - geen project van!' Een boek over projectmanagement dat met deze stelling begint moet wel heel bijzonder zijn. En dat is het ook. Dit boek zet aan tot denken en tot kritisch en bewust handelen, en staat boordenvol tips en voorbeelden hoe je als projectmanager jouw project het best kunt aanpakken en hoe je allerlei valkuilen in de verschillende projectfasen kunt omzeilen. Een belangrijke boodschap die dit boek uitdraagt is: steek veel energie (maak stennis) in de ori├źntatiefase, de fase waarin nog niet officieel sprake is van een project. Deze aanpak bespaart de energie die je later nodig hebt bij de overdracht en implementatie van je projectresultaat. We vertellen niets nieuws als we zeggen dat projecten vaak uitlopen, (veel) duurder uitvallen of gewoonweg mislukken. Dit ligt echter niet aan de projectmanagementmethoden zelf, maar aan een juiste, pragmatische toepassing ervan. Vaak stellen projectmanagers zich te dogmatisch op, of houden zich niet aan die elementen uit de methode die voor hun project juist cruciaal zijn. Dit boek heeft als uitgangspunt dat niet de methode centraal hoort te staan, maar het project met zijn probleemstelling, doel en resultaat. Een methode is voor de projectmanager niet meer dan een hulpmiddel om het project te laten slagen. De auteurs hebben in samenwerking met enkele tientallen professionele projectmanagers dit compacte 'boerenslimme' boekje geschreven, dat (beginnende) projectmanagers, maar ook opdrachtgevers helpt om projectmanagementmethoden zo toe te passen, dat hun project wel lukt!

Wil je het boek lezen?Projectmanagement in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arno Commandeur. Lezen Projectmanagement Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN