Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk

Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk - R.J. (Rosi) Reubsaet | Tiliboo-afrobeat.com

...therapie: werken met fases in de klinische praktijk kiest, tussen alle boeken over schematherapie, een unieke invalshoek ... Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk ... ... . Je krijgt handvatten om het complexe therapieproces overzichtelijk te houden en tegelijkertijd meer diepgang en emoties te bereiken. Schematherapie in de klinische praktijk is het eerste handboek dat een evidence-based methode biedt voor de integratie van individuele schematherapie en groepsschematherapie. Met dit boek kunnen behandelaars complete behandelprogramma's samenstellen voor verschillende patiëntenpopulaties, me ... Schematherapie in de klinische praktijk - Uitgeverij ... ... . Met dit boek kunnen behandelaars complete behandelprogramma's samenstellen voor verschillende patiëntenpopulaties, met verschillende behandelduur en zorgbehoefte. Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk 1e druk is een boek van R.J. (Rosi) Reubsaet uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISB...

INFORMATIE

AUTEUR
R.J. (Rosi) Reubsaet
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk.pdf

OMSCHRIJVING

Dit praktijkboek laat zien hoe je fasegericht kunt werken in schematherapie. Door fases toe te passen met elk een eigen doel en houding werk je, in teamverband of alleen, stap voor stap naar het einde. Het boek biedt een leidraad voor een optimale balans tussen cognitieve, gedragsmatige en experiëntiële technieken, meegaan en confronteren, vallen en opstaan, vertrouwen en begrenzen, werken en spelen.Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk kiest, tussen alle boeken over schematherapie, een unieke invalshoek. Je krijgt handvatten om het complexe therapieproces overzichtelijk te houden en tegelijkertijd meer diepgang en emoties te bereiken. Je creativiteit en enthousiasme worden aangewakkerd. Je zelfvertrouwen groeit en je durft meer.Het boek begint met een korte weergave van de theoretische kaders van schematherapie en groepsschematherapie. Ook komt aan de orde waar en waarom het in de praktijk vaak mis gaat. Door de behandeling consequent op te delen in fases met elk een eigen kader, thema, basisbehoefte en aanpak houd je grip op de therapie. De vier verschillende fases worden in de daaropvolgende hoofdtukken toegelicht en uitgewerkt. Elk hoofdstuk bevat tevens voorbeelden van oefeningen, aandachtspunten en tips. Het laatste hoofdstuk geeft antwoord op veel gestelde vragen over het werken met schematherapie en praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.Rosi Reubsaet werkt als klinisch psycholoog met individuele schematherapie en groepsschematherapie, en als supervisor en docent schematherapie. De fasegerichte werkwijze bracht ze tot stand samen met haar collega's van de Academie voor Schematherapie. Samen willen ze hun ervaringen en oplossingen door geven aan collega's, zodat zij, en hun cliënten, met meer vertrouwen aan de slag kunnen.

Wil je het boek lezen?Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.J. (Rosi) Reubsaet. Lezen Schematherapie: werken met fases in de klinische praktijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN