Onze slag bij Waterloo

Onze slag bij Waterloo - Louis Ph. Sloos | Tiliboo-afrobeat.com

...ad van Onze Slag bij Waterloo De rode draad van het boek Onze Slag bij Waterloo is de beleving die de Nederlanders vanaf 1815 tot heden hebben van deze historische gebeurtenis ... Willem II en de Slag bij Waterloo 1815 - Historisch Nieuwsblad ... . Het boek betreft dan ook een cultuurgeschiedenis. Tijdens de veldslag vond in de Oostenrijkse hoofdstad nog het Congres van Wenen plaats, waar delegaties met elkaar in de clinch lagen over hoe Europa staatkundig ... Onze slag bij Waterloo De beleving van de overwinning op Napoleon in Nederland. Auteur(s): Louis Ph. Sloos. Vormgever: Mijke Wondergem. Tweehonderd jaar geleden werd Napoleon bij het Belgische Waterloo definitief verslagen. Een gebeurtenis van wereldfor ... Boekbespreking Onze Slag bij Waterloo uit 2015 | Hobby en ... ... . Auteur(s): Louis Ph. Sloos. Vormgever: Mijke Wondergem. Tweehonderd jaar geleden werd Napoleon bij het Belgische Waterloo definitief verslagen. Een gebeurtenis van wereldformaat die in Nederland veel sporen naliet. In Onze Slag bij Waterloo onderzoekt Louis Ph. Sloos waarom deze gebeurtenis in Nederland zoveel indruk maakte. Het was natuurlijk de grootste en bloedigste veldslag die ooit op Nederl...

INFORMATIE

AUTEUR
Louis Ph. Sloos
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Onze slag bij Waterloo.pdf

OMSCHRIJVING

Tweehonderd jaar geleden werd Napoleon bij het Belgische Waterloo definitief verslagen. Een gebeurtenis van wereldformaat die in Nederland veel sporen naliet. Tot de Tweede Wereldoorlog kenden we zelfs een heuse Waterloodag, vergelijkbaar met 4 en 5 mei, maar dan op één dag: 18 juni.In Onze Slag bij Waterloo onderzoekt Louis Ph. Sloos waarom deze gebeurtenis in Nederland zoveel indruk maakte. Het was natuurlijk de grootste en bloedigste veldslag die ooit op Nederlands grondgebied plaatsvond, maar er is meer. Zo raakte, beroerde of interesseerde de slag de meeste Nederlanders onder meer omdat deze een voortzetting was van de onafhankelijkheidsstrijd in 1813-1814. En ook in Nederland leefde in de negentiende en begin twintigste eeuw een sterke belangstelling voor de napoleontische legende.Over de Slag bij Waterloo is veel geschreven, maar niet eerder was de blik gericht op Nederland als natie. Louis Ph. Sloos behandelt thema's als de Waterloomanie, de doden, gewonden, plunderaars en de hulpverlening na de slag. Ook heeft hij oog voor het slagveldtoerisme, de 'helden', de invaliden, de weduwen, wezen en veteranen, het herdenken en gedenken, de betekenis van de slag voor het Nederlandse leger en 'Waterloo voor jong en oud' in de literatuur, kunst en kunstnijverheid, muziek en spel.

Wil je het boek lezen?Onze slag bij Waterloo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Louis Ph. Sloos. Lezen Onze slag bij Waterloo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN