Manja

Manja - Anna Gmeyner | Tiliboo-afrobeat.com

...s ook Russisch.Als je in Rusland Marucha heet krijg je als klein kind het koosnaampje Manja of Masja Het leukste aan de naam Manja: komt niet vaak voor ... Manja Kamman - Counseling & hypnotherapie in Amsterdam ... . Het minst leuke: vrouwnee en origineel denken te zijn. Extra informatie. er zijn meer mensen die manja heette dan ik dacht Het leukste aan de naam Manja: alles bijna uniek 1) Manja is een Nederlandse meisjesnaam. Het betekent `Bitter-bedroefd, Zee`. (2) Let op: Spelling van 1914 n.e. Zie MANGIFERA. Alle advertenties van Manja, Ouderkerk aan de Amstel op Marktplaats. Bekijk het aanbod van Manja en ... Keukendesign Manja ... . (2) Let op: Spelling van 1914 n.e. Zie MANGIFERA. Alle advertenties van Manja, Ouderkerk aan de Amstel op Marktplaats. Bekijk het aanbod van Manja en vind producten en diensten tegen aantrekkelijke prijzen! Manja de Neef is gedragstherapeut, docent en supervisor. Zij schreef samen met Pim Cuijpers het Boom Hulpboek Fobieën (2007). Samen met Yvette van der Pas schreef zij ...

INFORMATIE

AUTEUR
Anna Gmeyner
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Manja.pdf

OMSCHRIJVING

Manja opent gedurfd met het verwekken van vijf kinderen. Hun ouders zijn wanhopig, brutaal, romantisch of achterdochtig, in slaapkamers die net zo verschillend zijn als de dromen van de mensen erin.De roman volgt de kinderen die elkaar dagelijks ontmoeten op een verlaten ruïneterrein. De vier jongens en Manja moeten dit paradijs voortdurend verdedigen tegen het geweld van 'Klasse' en 'Rasse', van domheid en nijd. Manja neemt het voortouw en slaagt erin de vriendengroep bij elkaar te houden. Tot hun vriendschap in 1933 zwaar op de proef gesteld wordt, omdat Manja en Harry opeens niet meer 'raszuiver' zijn. Twee van de jongens worden door hun ouders gedwongen bij de Hitlerjugend te gaan, de vader van een ander wordt als gevaarlijke communist bestempeld en is op een dag plotseling verdwenen. Door de problemen van hun ouders - die zich wel of niet bij Hitler moeten aansluiten -, worden de kinderen ook gedwongen een keuze te maken.Net zo kleurrijk als Hans Fallada vertelt Anna Gmeyner over mensen en hun hoop en verwachtingen aan de vooravond van het Derde Rijk. Met zijn indrukwekkende en nietsontziende beschrijvingen van het Duitse dagelijkse leven, met zijn poëzie en zijn sprankelende dialogen, betovert Manja ook vijfenzeventig jaar later nog iedere lezer.

Wil je het boek lezen?Manja in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anna Gmeyner. Lezen Manja Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN