Het feest van list en bedrog

Het feest van list en bedrog - Herman Chevrolet | Tiliboo-afrobeat.com

...t van list en bedrog (Paperback). Waarom won Federico Bahamontes nooit de Ronde van Spanje? Waarom was Jan Janssen de Tourwinnaar van 1968 en ... Het feest van list en bedrog - Herman Chevrolet ... ... ... Geschreven bij Het feest van list en bedrog. Een heerlijk boek dat op een prachtige wijze de intriges die al sinds jaar en dag in het wielerpeloton aanwezig zijn, de revue laat passeren. Het maakt volstrekt duidelijk dat wielrennen zich met geen andere sport laat vergelijken, wat we natuurlijk al wisten na het boek 'de renner' van Tim Krabbe. 'Het feest van list en bedrog' van Herman Chevrolet werd uitgegeven door Uitgeverij De Arbeiderspers, telt 390 pagina's en kost € 25. Net ... Het feest van list en bedrog by Herman Chevrolet ... . 'Het feest van list en bedrog' van Herman Chevrolet werd uitgegeven door Uitgeverij De Arbeiderspers, telt 390 pagina's en kost € 25. Net omdat dat kluwen van illusie en misleiding de mooiste verhalen oplevert en de wielersport zo de mees...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Chevrolet
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Het feest van list en bedrog.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom won Federico Bahamontes nooit de Ronde van Spanje? Waarom was Jan Janssen de Tourwinnaar van 1968 en niet André Poppe? Waarom won Johan Demuynck de Giro van 1978 en niet die van 1976? Kan men een wielerklassieker verkopen en dus ook kopen?Wielrennen is een complexe sport, waarin intelligentie, kennis van de tegenstander, sluwheid, durf, acteertalent en het doelbewust willen bedriegen van anderen evenzeer meespelen als fysieke mogelijkheden of conditie. Het is dus niet zo dat de beste altijd wint. Gelukkig maar, anders werd de wielersport gedegradeerd tot een eenvoudige discipline. Doodsimpel, maar niet altijd even spannend.Herman Chevrolet kwam tot een verrassende ontdekking: wielrennen heeft grotendeels dezelfde structuur als eeuwenouden mythen en verhalen uit de klassieke Oudheid. Wat verklaart waarom ondanks alle schandalen de wielersport voor velen fascinerend blijft om naar te kijken.

Wil je het boek lezen?Het feest van list en bedrog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Chevrolet. Lezen Het feest van list en bedrog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN