De mythe van de rode bloedcel

De mythe van de rode bloedcel - Bram Brouwer | Tiliboo-afrobeat.com

...he van de rode bloedcel 1e druk is een boek van Bram Brouwer uitgegeven bij 2010 Uitgevers Bv ... De mythe van de rode bloedcel van Bram Brouwer bestellen? ... . ISBN 9789490951177 De mythe van de rode bloedcel maakt duidelijk dat de Amerikaanse ex-beroepswielrenner Lance Armstrong zijn zeven tourzeges mogelijk wel met, maar vrijwel zeker niet door epo- of bloeddoping behaalde. De mythe van de rode bloedcel. De mythe van de rode bloedcel. Verbetert erythropoëtine (epo) of bloeddoping de prestaties van wielrenners en andere duuratleten?maakt duidelijk dat de Amerikaanse ex-beroepswielrenner Lance Armstrong zijn zeven tourzeges mogelijk wel met, maar vrijwel zeker niet door epo- of bloeddoping behaalde. 'De mythe van de rode bloedcel, Verbetert erythropoëtine (epo) of bloeddoping de prestatie ... Rode bloedcel - Wikipedia ... . 'De mythe van de rode bloedcel, Verbetert erythropoëtine (epo) of bloeddoping de prestaties van wielrenners en andere duuratleten?' door Bram Brouwer - Onze prijs: €27,50 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending...

INFORMATIE

AUTEUR
Bram Brouwer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De mythe van de rode bloedcel.pdf

OMSCHRIJVING

De mythe van de rode bloedcel 1e druk is een boek van Bram Brouwer uitgegeven bij 2010 Uitgevers Bv. ISBN 9789490951177 De mythe van de rode bloedcel maakt duidelijk dat de Amerikaanse ex-beroepswielrenner Lance Armstrong zijn zeven tourzeges mogelijk wel met, maar vrijwel zeker niet door epo- of bloeddoping behaalde. Hetzelfde geldt voor de prestaties van zijn voormalige collega de Nederlander Michael Boogerd en voor vele andere atleten die geschorst werden vanwege het gebruik van epo- of bloeddoping. Dit boek beschrijft de resultaten van bijna acht jaar studie naar de vermeende prestatieverhogende werking van epo- en bloeddoping. Het laat zien dat het zeer onaannemelijk is dat deze vormen van doping aerobe prestaties zoals wielrennen significant bevorderen en dat ze zeker niet doorslaggevend zijn in echte wedstrijden.Bram Brouwer is arbeids- en organisatiepsycholoog en sportpsycholoog. Ook is hij al ruim 35 jaar schaatstrainer. Begin jaren tachtig was Brouwer een van de eerste gediplomeerde wielrentrainers in Nederland. Verder was hij ruim 35 jaar actief als prestatiefietser, wielrenner, langebaanschaatser en langeafstandsloper. Vanaf het begin van de jaren tachtig was hij, samen met zijn vrouw Gonnie (topmarathonschaatsster en -wielrenster), professioneel begeleider van duuratleten in diverse sporten, maar vooral van wielrenners. Hieraan kwam halverwege de jaren negentig abrupt een einde toen Gonnie tijdens het geven van een wielertraining plotseling onwel werd en overleed. Een aantal jaren daarna ging Brouwer arbeids- en organisatiepsychologie studeren bij de Open Universiteit. Hij studeerde in 2009 cum laude af op het onderwerp 'Doping als drogreden' en behaalde de aantekening sportpsychologie. Vervolgens heeft Brouwer zijn studie naar de vermeende effecten van doping voortgezet in een promotieonderzoek, waarvan dit boek (zijn proefschrift) de weerslag is.De mythe van de rode bloedcel is niet alleen leerzaam voor sportliefhebbers in het algemeen, maar ook voor (wielren)trainers, antidopingautoriteiten, en juristen, fysiologen, psychologen, filosofen en beleidsmakers in de sportwereld, al dan niet in opleiding. Het boek kan gebruikt worden in de opleidingen voor (paramedische) sportgezondheidszorg op hbo-niveau en hoger.

Wil je het boek lezen?De mythe van de rode bloedcel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bram Brouwer. Lezen De mythe van de rode bloedcel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN