De lange zevende eeuw

De lange zevende eeuw - Wim Jurg | Tiliboo-afrobeat.com

...ge zevende eeuw 1e druk is een boek van Wim Jurg uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof ... De lange zevende eeuw - Wim Jurg - 9789460361807 | Bruna.nl ... . ISBN 9789460361807 Het christendom was aan het eind van de vierde eeuw de staatsgodsdienst van het Romeinse rijk geworden. De andere godsdiensten waren verboden, met alleen nog een gedoogstatus voor de joodse godsdienst. Hij spreekt van een lange zevende eeuw omdat het om een periode gaat die kort voor 600 begint en rond 750 eindigt. Sindsdien is de Middellandse Zee niet meer het middelpunt van een groot Romeins im ... bol.com | De lange zevende eeuw | 9789460361807 | Wim Jurg ... ... . Sindsdien is de Middellandse Zee niet meer het middelpunt van een groot Romeins imperium, maar juist een soort grens tussen een christelijke en een islamitische wereld. De lange zevende eeuw, of hoe christendom en islam de macht verdeelden laat zien hoe het christelijke gemenebest rond de Middellandse Zee, ontstaan in de vierde eeuw, uiteenviel tussen 600 en 750. In 600 leek het christendom nog overal onbedreigd en voor altijd de staatsgodsdienst maar in 750 was de zee verdeeld tussen ch...

INFORMATIE

AUTEUR
Wim Jurg
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De lange zevende eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

De lange zevende eeuw 1e druk is een boek van Wim Jurg uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789460361807 Het christendom was aan het eind van de vierde eeuw de staatsgodsdienst van het Romeinse rijk geworden. De andere godsdiensten waren verboden, met alleen nog een gedoogstatus voor de joodse godsdienst. Het christendom bleef de heersende godsdienst rond de Middellandse Zee ook toen later de westelijke helft van het Romeinse rijk verbrokkelde, tot in de zevende eeuw volken met een andere godsdienst aan de kusten verschenen. De Perzen werden nog verslagen, de Arabieren niet.De lange zevende eeuw, of hoe christendom en islam de macht verdeelden laat zien hoe het christelijke gemenebest rond de Middellandse Zee, ontstaan in de vierde eeuw, uiteenviel tussen 600 en 750. In 600 leek het christendom nog overal onbedreigd en voor altijd de staatsgodsdienst maar in 750 was de zee verdeeld tussen christendom en islam, bijna zoals die tegenwoordig is verdeeld. Staat en godsdienst bleven met elkaar vervlochten, maar naast de christelijke staten in het noorden was nu in het zuiden de islam de staatsgodsdienst. In het noordwesten van het oude Romeinse rijk begonnen de mensen hun deel van de wereld al voorzichtig 'Europa' te noemen.

Wil je het boek lezen?De lange zevende eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Jurg. Lezen De lange zevende eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN