Bombrieven

Bombrieven - H. Jansen | Tiliboo-afrobeat.com

...ten we over de afzender? De politie denkt de bombrieven en de dreigbrieven van januari door één afzender zijn verstuurd ... Zo zien de verstuurde bombrieven 'van het CIB' eruit ... ... . Het kan dus om één dader gaan, of om meerdere daders die samenwerken. De politie heeft een foto van de nieuwste bombrieven verspreid. De foto is bedoeld om mogelijke nieuwe doelwitten te waarschuwen. De brieven die vanmorgen kleine explosies veroorzaakten bij twee ... Het laatste Bombrieven Nederland nieuws het eerst op NU.nl. Explosieve stof in bombrieven telkens in zakje met stadsgezicht van Delft zaterdag 15 februari om 07:29 - Binnenland ... Wie zit achter de bombrieven? Zo wordt er naar de afzender ... ... .nl. Explosieve stof in bombrieven telkens in zakje met stadsgezicht van Delft zaterdag 15 februari om 07:29 - Binnenland Bombrieven gestuurd naar bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rott...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Jansen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Bombrieven.pdf

OMSCHRIJVING

Bombrieven is een briefwisseling over de positie van de islam in het 'vrije' Westen. Hans vs. Abdul-Jabbar. De een is een kritische arabist, hoogleraar aan een Nederlandse universiteit; de ander een bekeerling die in Medina de islam bestudeerde. Een 'kruisridder' vs. een 'jihadstrijder'. Maar beiden bedienen zich alleen van het woord. Een discussie op het scherpst van de snede. Hoe zal onze samenleving zich ontwikkelen? Richting Sharia of gaan we ten onder in een liberaal Sodom en Gomorrah? De Clash of Civilizations in de polder. Hans Jansen (1942) is arabist. Sinds 2003 is hij hoogleraar 'hedendaags islamitisch denken' aan de universiteit van Utrecht. Van 1979 tot 1982 leidde hij het Nederlands Instituut in Cairo. Hij schreef een spraakmakende biografie van Mohammed, een standaardwerk over de ideologie van de terroristen achter de moord op Sadat en publiceerde artikelen in onder andere de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad en HP/De Tijd. In 1992 verscheen een mede door Hans Jansen bewerkte editie van de gezaghebbende Koranvertaling van prof. dr. J.H. Kramers. Abdul Jabbar van de Ven (1977) is van katholieke komaf, maar bekeerde zich op veertienjarige leeftijd tot de islam. Hij studeerde aan de Islamitische Universiteit in Medina en rondt momenteel zijn studie Arabisch af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van de Ven vertaalde vooraanstaande religieuze werken uit het Arabisch in het Nederlands. Hij is een populair leraar en spreker bij islamitische instellingen in Nederland, Vlaanderen en Engeland.

Wil je het boek lezen?Bombrieven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Jansen. Lezen Bombrieven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN