Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch - Siggi Weidemann | Tiliboo-afrobeat.com

...mus Bosch ('s-Hertogenbosch, circa 1450 - aldaar begraven, 9 augustus 1516), postuum ook Jeroen Bosch of Hiëronymus Bosch genoemd, geboren als Jheronimus van Aken, was een Zuid-Nederlands kunstschilder behorend tot de Noordelijke renaissance ... Jheronimus Bosch - Museum Shop ... .Hij ging de geschiedenis in als 'den duvelmakere' (de schepper van duivels) en als schilder van satirische voorstellingen, maar hij is vooral ... Het Jheronimus Bosch Art Center verzorgt rondleidingen waarin de werken van Jheronimus Bosch besproken worden. De rondleidingen duren ca. 1 uur. Kosten rondleidingen: € 7,50 entree per persoon en € 25,00 per rondleider *) Per rondleider 13 personen. NB het is niet toegestaan om zelf groepen rond te leiden. Jheronimus Bosch, The Eyes of the Owl i ... Hieronymus Bosch - Wikipedia ... . De rondleidingen duren ca. 1 uur. Kosten rondleidingen: € 7,50 entree per persoon en € 25,00 per rondleider *) Per rondleider 13 personen. NB het is niet toegestaan om zelf groepen rond te leiden. Jheronimus Bosch, The Eyes of the Owl is opgenomen in...

INFORMATIE

AUTEUR
Siggi Weidemann
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Jheronimus Bosch.pdf

OMSCHRIJVING

In "Jheronimus Bosch' beschrijft Siggi Weidemann het leven van een van de invloedrijkste schilders uit de Nederlandse schilderkunst. Zijn verhaal begint in Den Bosch, waar de eerste schriftelijke bewijzen dateren uit de periode dat hij meerderjarig werd. Het eindigt met welluidend klokgelui en koorzang tijdens zijn uitvaartmis in de Sint-Janskathedraal.Bosch heeft geen brieven of aantekeningen nagelaten – er is geen enkel portret van hem bij leven, zelfs geen zelfportret.Psychologen en taalkundigen, sociologen en theologen, historici en psychiaters en andere exegeten hebben grondig onderzoek gedaan naar alle details in zijn werken om de raadselen ervan te ontsluieren: wat wil deze kunstenaar ons vertellen?Verspreid over tien landen, achttien steden en twintig collecties overleefden een paar dozijn schilderijen en tekeningen van zijn hand een half millennium. Ze oefenen nog steeds een enorme aantrekkingskracht uit. Misschien juist wel, omdat je niet alleen moet kijken naar de beelden van deze schilder van mensen, maar ze ook moet lezen. Ze vertellen over hoop, dromen en verlangens.

Wil je het boek lezen?Jheronimus Bosch in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siggi Weidemann. Lezen Jheronimus Bosch Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN