Joods leven in Elburg

Joods leven in Elburg - Oudheidkundige Vereniging Arent Thoe Boecop | Tiliboo-afrobeat.com

...meen geldende joodse gebruiken zijn waar nodig beschreven en toegelicht, hetgeen het boek tot een compleet naslagwerk maakt ... Museum Sjoel Elburg: Joods leven in de mediene - Reisblog ... ... . De inhoud geeft daarbij verbreding en verdieping aan hetgeen te zien is in Museum Sjoel Elburg. 'Joods leven in Elburg' is verkrijgbaar in Museum Sjoel Elburg voor € 29,50. Museum Sjoel Elburg is... een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijks leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond. Museum Sjoel Elburg biedt... een historisch perspectief voor een actueel thema: integratie en verdraagzaamheid. Museum Sj ... Joods leven in Elburg - Startpagina Kerk en Israel (CGK) ... . Museum Sjoel Elburg biedt... een historisch perspectief voor een actueel thema: integratie en verdraagzaamheid. Museum Sjoel Elburg presenteert... de joodse geschiedenis op een dynamische, onorthodoxe, boeiende en eigenzinnige wijze en laat daarmee een ... JOODS LEVEN IN ELBURG Na ruim vijf jaar intensief onderzoek heeft historicus Willem van Norel een standaardwerk van 432 pagina's over de geschiedenis van de joden in Elburg gesch...

INFORMATIE

AUTEUR
Oudheidkundige Vereniging Arent Thoe Boecop
DIMENSIE
7,7 MB
BESTANDSNAAM
Joods leven in Elburg.pdf

OMSCHRIJVING

JOODS LEVEN IN ELBURGNa ruim vijf jaar intensief onderzoek heeft historicus Willem van Norel een standaardwerk van 432 pagina's over de geschiedenis van de joden in Elburg geschreven. Prachtige foto's, bijzondere verhalen, tragische gebeurtenissen en bijzondere feiten wisselen in deze uitgave elkaar af. Het boek is een monument geworden voor de voormalige joodse bewoners van Elburg. Een gedenkboek, zoals de ondertitel van het boek luidt. In het boek is uitgebreide aandacht voor het ontstaan en de ontwikkelingen met betrekking tot het unieke museum Sjoel Elburg. Achter in het boek zijn uitgebreide stambomen opgenomen van negen Elburger joodse families.Het voorwoord van dit standaardwerk is geschreven door prof. dr. A. Heertje. Het motto van het boek is aangedragen door dr. Jules Schelvis, overlevende van zeven concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?Joods leven in Elburg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Oudheidkundige Vereniging Arent Thoe Boecop. Lezen Joods leven in Elburg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN