De keuze van D66

De keuze van D66 - none | Tiliboo-afrobeat.com

...ze van D'66 is een speech én een analyse in één van Hans van Mierlo ... De keuze is nu aan D66 | De Volkskrant ... . Het was zijn toespraak voor het driedaagse congres van D66 in Leiden in 1968. De keuze van D66 biedt een overzicht van een halve eeuw democratisch denken. Het was niet de bedoeling dat Democraten '66 langer dan enkele jaren zou bestaan. Het bestel zou 'ontploffen' en uit de puinhopen zou iets nieuws ontstaan: een opener, democratischer politiek, met een sterkere band tussen volk en volksvertegenwoordiging, en nieuwe verhoudingen tussen de partijen. Recensie: De keuze van D66 Recensie door Dirk Verhofstadt, eerder ve ... bol.com | De keuze van D66 | 9789058756633 | Boeken ... . Recensie: De keuze van D66 Recensie door Dirk Verhofstadt, eerder verschenen op liberales.be.. Ik was 18 jaar toen ik voor het eerst een congres bijwoonde van D66. Die partij was toen nauwelijks zeven jaar oud en had ondanks wisselvallige verkiezingsuitslagen een grote aantrekkingskracht op jongeren, niet in het minst door hun charismatische leiders Hans Van Mierlo en Jan ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,5 MB
BESTANDSNAAM
De keuze van D66.pdf

OMSCHRIJVING

D66 bestaat vijftig jaar. Hoe is iets wat begon als een politieke rebellenclub, uitgegroeid tot een toonaangevende politieke partij? De keuze van D66 biedt een overzicht van een halve eeuw democratisch denken. Het was niet de bedoeling dat Democraten '66 langer dan enkele jaren zou bestaan. Het bestel zou 'ontploffen' en uit de puinhopen zou iets nieuws ontstaan: een opener, democratischer politiek, met een sterkere band tussen volk en volksvertegenwoordiging, en nieuwe verhoudingen tussen de partijen. Maar de ontploffing liet op zich wachten en de beweging werd een partij, met een organisatie en een achterban, én de contouren van een gedachtegoed.Dit boek is de geschiedenis van D66 aan de hand van de originele bronnen: van beginselprogramma's tot toespraken van hoofdpersonen als Hans van Mierlo, Hans Gruijters, Jan Terlouw en Alexander Pechtold.

Wil je het boek lezen?De keuze van D66 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De keuze van D66 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN