De goddelijke kanarie

De goddelijke kanarie - August Willemsen | Tiliboo-afrobeat.com

...delijke Kanarie is de titel van een boek uit 1994 van August Willemsen ... The Divine Canary - Wikipedia ... .Hij beschrijft daarin de geschiedenis van het Braziliaans voetbal. Het boek kwam uit vlak voor het WK voetbal van 1994, het WK dat door Brazilië gewonnen zou worden. Het Braziliaans voetbalelftal is een team van mannelijke voetballers dat Brazilië vertegenwoordigt bij internationale wedstrijden.. Brazilië is het enige land dat tot nog toe aan elke editie van het WK deelnam. Het land organiseerde in 1950 en 2014 het WK en is met vijf wereldti ... De Goddelijke Kanaries - de betekenis volgens Suzanne de Kort ... . Het land organiseerde in 1950 en 2014 het WK en is met vijf wereldtitels het succesvolste land ooit. In Zuid-Amerika won het land al acht keer de Copa América, maar moet hier ... De goddelijke kanarie, waarin August Willemsen de complete geschiedenis van het Braziliaanse voetbal behandelt, is hét schoolvoorbeeld van een literair sportboek. Toen dit veelgeprezen boek begin jaren negentig bij uitgeverij Thomas Rap voor het eerst verscheen, stond er achte...

INFORMATIE

AUTEUR
August Willemsen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De goddelijke kanarie.pdf

OMSCHRIJVING

De goddelijke kanarie, waarin August Willemsen de complete geschiedenis van het Braziliaanse voetbal behandelt, is hét schoolvoorbeeld van een literair sportboek. Toen dit veelgeprezen boek begin jaren negentig bij uitgeverij Thomas Rap voor het eerst verscheen, stond er achterop het volgende te lezen: 'Er is een tijd geweest dat Nederland en Brazilië het mooiste voetbal op aarde speelden. Brazilië werd driemaal wereldkampioen, in de korte tijd van twaalf jaar (1958, 1962 en 1970). Nederland ten onrechte nooit.' Hoewel die tijden ver achter ons liggen, is Brazilië alweer ruim tien jaar hét toonaangevende voetballand. Van de twintig WK-toernooien heeft 'De goddelijke kanarie', zoals het Braziliaans nationaal elftal genoemd wordt, er vijf gewonnen. Het Braziliaanse voetbal van de laatste vijftien jaar wordt geassocieerd met legio geniale voetballers: Romário, Ronaldo, Robinho, Ronaldinho, Kaká, Adriano – om er slechts enkelen te noemen. Al die spelers, evenals de verhalen achter de laatste twee wereldtitels, waren nog niet door August Willemsen geboekstaafd. Maar nu dus wel, in deze geheel vernieuwde en bijgewerkte editie.

Wil je het boek lezen?De goddelijke kanarie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur August Willemsen. Lezen De goddelijke kanarie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN