Baskerville- Metamorphosen

Baskerville- Metamorphosen - Ovidius | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij Baskerville - Metamorphosen. Metamorhosen is een prachtig boek, qua kwaliteit vergelijkbaar met de Ilias en Odyseus en Aeneas ... Boekwinkeltjes.nl ... . In het boek staan vele verhalen beschreven over gedaantewisselingen, de grote klassieke verhalen uit de Romeinse literatuur die eigenlijk bij een breder publiek bekend moeten zijn: wat er met het beeld van Pygmalion gebeurde; hoe Icarus en Deadalus als ... OMSCHRIJVING. Onderdeel van de serie Baskerville serie. En tot in verre landen, waar Romeinse macht zal heersen,zal men mij lezen en ik zal door ... De Baskerville Serie - een bibliografie - Libri.nl ... . Onderdeel van de serie Baskerville serie. En tot in verre landen, waar Romeinse macht zal heersen,zal men mij lezen en ik zal door alle eeuwen heen- als dichterswoorden waarheid zingen - roemvol blijven leven.Toen Ovidius in de eerste jaren van onze jaartelling deze slotwoorden van zijn ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ovidius
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Baskerville- Metamorphosen.pdf

OMSCHRIJVING

Onderdeel van de serie Baskerville serie. En tot in verre landen, waar Romeinse macht zal heersen,zal men mij lezen en ik zal door alle eeuwen heen- als dichterswoorden waarheid zingen - roemvol blijven leven.Toen Ovidius in de eerste jaren van onze jaartelling deze slotwoorden van zijn meesterwerk Metamorphosen dichtte, besefte hij niet half hoe blijvend zijn roem zou zijn. Vanaf de Middeleeuwen is het een onuitputtelijke bron geweest voor kunstenaars en literatoren - in de zeventiende eeuw diende het zelfs als schilderbijbel.Ovidius' imposante gedicht voert de lezer vanaf de Chaos en de schepping van de wereld tot de geschiedenis van Rome, eindigend bij keizer Augustus in Ovidius' eigen tijd. Hij vertelt ons de meest wonderbaarlijke - en inmiddels beroemde - verhalen: over Phaëthon en de zonnewagen, de stichting van Thebe, de liederen van Orpheus, over Narcissus en Echo, Jason en Medea, de talrijke avontuurtjes van Jupiter, over Daedalus en Icarus, Odvsseus, Aeneas, Pvthagoras en nog zeer vele andere mensen en nimfen, helden en goden. Het is één lange betoverende reeks van gedaanteverwisselingen - want dat is de grondgedachte: alles is voortdurend in beweging, niets blijft en niets vergaat...Slechts een enkeling heeft het aangedurfd het omvangrijke gedicht Metamorphosen in zijn geheel in het Nederlands om te zetton. Weliswaar is er een aantal prozavertalingen gemaakt, maar een goede poëtische weergave is na Vondels Herscheppinge niet meer verkrijgbaar geweest.M.d'Hane-Scheltema, die in 1986 de Martinus Nijhoffprijs kreeg voor haar vertaling van Juvenalis' Satiren, is er op bijzondere wijze in geslaagd een prachtige vertaling in verzen te maken van dit grote werk dat behalve een fantastisch leesboek een van de belangrijkste bronnen is van onze cultuur.Kees Fens in de Volkskrant: 'Van de Metamorphosen is nu een complete Nederlandse vertaling verschenen. In versvorm. M. d'Hane-Scheltema [...] heeft het werk volbracht. Op schitterende wijze.

Wil je het boek lezen?Baskerville- Metamorphosen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ovidius. Lezen Baskerville- Metamorphosen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN