Studentenkosthuis 'Bij Fien Janssens', En Voor De Open Poort

Studentenkosthuis 'Bij Fien Janssens', En Voor De Open Poort - Ernest Claes | Tiliboo-afrobeat.com

...enkosthuis ''Bij Fien Janssens'' - Voor de open poort 1898, Collège Patronné de Hérenthals ... K. claes | Chic Diva ... . Ernest is dertien als hij het ongecompliceerde Zichem inruilt voor het ijzeren collegeregime, dat meer dan eens wringt met zijn spontane karakter. En toch brengt hij er onvergetelijke jeugdjaren door. Studentenkosthuis "Bij Fien Janssens" - Voor de open poort 1898, Collège Patronné de Hérenthals. Ernest is dertien als hij het ongecompliceerde Zichem inruilt voor het ijzeren collegeregime, dat meer dan eens wringt met zijn spontane karakter. En toch brengt hij er onvergetelijke jeugdjaren door. Studentenkosthuis 'Bij Fien Janssens' ... Studentenkosthuis bij Fien Janssens. Voor de open poort ... ... . En toch brengt hij er onvergetelijke jeugdjaren door. Studentenkosthuis 'Bij Fien Janssens', En Voor De Open Poort. voor de open poort. Nederlandstalig; Hardcover; NieuwKlassiekersSpringlevende jeugdherinneringen van me...

INFORMATIE

AUTEUR
Ernest Claes
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Studentenkosthuis 'Bij Fien Janssens', En Voor De Open Poort.pdf

OMSCHRIJVING

NieuwKlassiekersSpringlevende jeugdherinneringen van meestervertellerErnest ClaesStudentenkosthuis ''Bij Fien Janssens'' - Voor de open poort1898, Collège Patronné de Hérenthals. Ernest is dertien als hij het ongecompliceerde Zichem inruilt voor het ijzeren collegeregime, dat meer dan eens wringt met zijn spontane karakter. En toch brengt hij er onvergetelijke jeugdjaren door. Bij Fien Janssens, hoedenmaakster, winkelierster en ideale studentenmoeder, daar is Ernest Claes geworden wat hij eenmaal zou zijn. Op de witte keukentafel van Fiens studentenkosthuis schreef hij zijn eerste verhaal.Het immorele gevaar, vertegenwoordigd door brouwersdochter Gabrielle van bij de buren. De verplichte franspraterij en de straffen. De worstelwedstrijden in de tuin. De ‘arme’ prijsboeken voor ijver en vlijt. De heroïsche opvoeringen van ‘De leeuw van Vlaanderen’ op het valluik van de kelder. Het zijn maar enkele van Claes’ springlevende herinneringen aan het kleine wereldje van het buitencollege.Ernest Claes is een van de meest gelezen en vertaalde Vlaamse schrijvers. Met onweerstaanbaar gevoelige humor en een scherp observatievermogen schetst hij een karikaturaal opvoedingssysteem. Een sfeervol boek dat herkenbaar en actueel blijft.‘Er zijn onder de Vlaamse vertellers weinigen die de knepen van de vertelkunst zo doorhebben als Ernest Claes . ’(Albert Westerlinck in Dietsche Warande & Belfort)Meer boeken van Ernest Claes.

Wil je het boek lezen?Studentenkosthuis 'Bij Fien Janssens', En Voor De Open Poort in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ernest Claes. Lezen Studentenkosthuis 'Bij Fien Janssens', En Voor De Open Poort Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN