Motivatie op de basisschool

Motivatie op de basisschool - Saskia Bruyn | Tiliboo-afrobeat.com

...ie op de basisschool is een toegankelijk boek waarin de ZDT verbonden wordt aan (ontwikkelings)psychologische modellen en concepten ... Studers | Motivatie op de basisschool, Bruyn, Saskia ... ... . Het geeft je een beter begrip van je leerlingen en bovendien een duidelijk richtsnoer voor je pedagogisch handelen in de klas. Motivatie op de basisschool is een toegankelijk boek waarin de ZDT verbonden wordt aan (ontwikkelings)psychologische modellen en concepten. Het geeft je een beter begrip van je leerlingen en bovendien een duidelijk richtsnoer voor je pedagogisch handelen in de klas. Op het moment dat je de motivatie van leerlingen wilt versterken, is het belangrijk om je te real-iseren dat een leerling uiteind ... Motivatie op de basisschool, Saskia Bruyn - Paperback ... ... . Op het moment dat je de motivatie van leerlingen wilt versterken, is het belangrijk om je te real-iseren dat een leerling uiteindelijk alleen zichzelf kan motiveren. Het is dan ook de kunst om een context te creëren waarbinnen de leerling zichzelf kan motivere...

INFORMATIE

AUTEUR
Saskia Bruyn
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Motivatie op de basisschool.pdf

OMSCHRIJVING

Motivatie is een kernbegrip in het onderwijs. Waarom kinderen leren en soms niet leren is daar de grote vraag. Kunnen ze het niet of willen ze het niet; wat is er aan de hand? Als leerkracht sta je dagelijks voor dit probleem. Hoe kun je je leerlingen het beste helpen? Wat motivatie eigenlijk is en hoe het kan worden gefaciliteerd of juist gefrustreerd blijft vaak ongrijpbaar. Daarom lijkt het antwoord moeilijk te vinden.In de psychologische wetenschap biedt de Zelf-Determinatie Theorie (ZDT) van Edward Deci en Richard Ryan een omvattende, geïntegreerde visie op (de kwaliteit van) motivatie. Onderzoek binnen dit theoretisch kader heeft sinds de jaren 70 al veel inzicht geleverd in wat mensen drijft en tegenhoudt, en hoe zij optimaal functioneren in hun leven en werk. Motivatie op de basisschool is een toegankelijk boek waarin de ZDT verbonden wordt aan (ontwikkelings)psychologische modellen en concepten. Het geeft je een beter begrip van je leerlingen en bovendien een duidelijk richtsnoer voor je pedagogisch handelen in de klas.Dit boek is bestemd voor pabo-studenten en voor onderwijsprofessionals die hun vakkennis willen verdiepen. Het beschreven psychologisch perspectief op motivatie en prestatie is praktisch inzetbaar binnen iedere onderwijsvorm en methode.Op www.lerarencampus.nl is aanvullend materiaal te vinden.Over de auteur: tien jaar geleden werd de aandacht van Saskia Bruyn getrokken door het gedrag van haar zoon, die op school verbijsterend weinig presteerde. Sindsdien is zij gefascineerd door het verschijnsel motivatie. Zij breidde haar kennis uit door een studie psychologie en werkt inmiddels aan een promotieproject met als onderwerp: motivatie in het onderwijs. Daarnaast begeleidt ze in haar eigen praktijk kinderen en volwassenen met motivatieproblemen (www.motivatiepsycholoog.nl).

Wil je het boek lezen?Motivatie op de basisschool in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Saskia Bruyn. Lezen Motivatie op de basisschool Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN