Geneeswijzen in Nederland

Geneeswijzen in Nederland - Paul van Dijk | Tiliboo-afrobeat.com

...ijzen in Nederland geldt sinds 1976, toen de eerste druk van het boek verscheen, als standaardwerk op het gebied van alternatieve geneeswijzen ... bol.com | Geneeswijzen in Nederland 1 - Natuurgeneeskunde ... ... . In vele opleidingen in de gezondheids- zorg behoort het tot de verplichte literatuur. In dit boek geeft de auteur een overzicht van alle alternatieve geneeswijzen in Nederland. Alternatieve Geneeswijzen is een term die in de jaren 60 is ontstaan. Eigenlijk is dit een verkeerde woordkeus, omdat alternatief suggereert dat het voor de reguliere geneeskunde in de plaats kan komen.Dit is niet het geval en daarom werden begrippen als Complementaire Geneeskunde (compleet makend) en Additieve Geneeskunde (toevoegen aan) ge ... Studystore | Geneeswijzen in Nederland, Aakster, Corwin ... ... .Dit is niet het geval en daarom werden begrippen als Complementaire Geneeskunde (compleet makend) en Additieve Geneeskunde (toevoegen aan) geintroduceerd. Alternatieve geneeswijze en complementaire geneeswijze zijn verzamelnamen voor behandelmethoden en diagnostische concepten zoals natuurgeneeskundige behandelinge...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul van Dijk
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Geneeswijzen in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Geneeswijzen in Nederland geldt sinds 1976, toen de eerste druk van het boek verscheen, als standaardwerk op het gebied van alternatieve geneeswijzen. In vele opleidingen in de gezondheids- zorg behoort het tot de verplichte literatuur. In dit boek geeft de auteur een overzicht van alle alternatieve geneeswijzen in Nederland. Het is een nauwkeurige weergave van alles wat er buiten het reguliere medische circuit aan zorg- en hulpverleningsmogelijkheden aanwezig is. Deze achtste druk van Geneeswijzen in Nederland is geheel herschreven. Er zijn ruim 80 nieuwe geneeswijzen opgenomen. Het boek bevat vier nieuwe hoofdstukken: 'Ayurveda', 'Bio-elektrische therapieën', 'Haptonomie' en 'Sjamanisme, winti, islamitische geneeswijzen'. De grootste verandering in deze nieuwe druk is echter een hoofdstuk waarin (28) alternatieve vormen van psychotherapie worden behandeld. In werden psychotherapieën buiten beschouwing gelaten.Een laatste, ingrijpende, wijziging betreft de praktische informatie over beroepsorganisaties, opleidingen, tijdschriften en adressen. Deze zijn in een apart en overzichtelijk informatiekatern achterin het boek opgenomen dat is samengesteld door het IDAG, een door de overheid ingesteld en gefinancierd centrum voor Informatie en Documentatie over Alternatieve Geneeswijzen. De kracht van dit boek is dat het niet alleen een volledig overzicht geeft van de bestaande alternatieve geneeswijzen, maar dat het bovendien volkomen neutraal is. Het wordt aan de lezer overgelaten zijn eigen conclusies te trekken. Geneeswijzen in Nederland is in de eerste plaats geschreven voor werkers in de gezondheidszorg en verder voor iedereen die op zoek is naar objectieve, inhoudelijke of praktische, informatie over alternatieve geneeswijzen.

Wil je het boek lezen?Geneeswijzen in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul van Dijk. Lezen Geneeswijzen in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN