De veldtocht van Roy Armstrong

De veldtocht van Roy Armstrong - L. G. M. Verwer | Tiliboo-afrobeat.com

...rbetoon aan de Canadese bevrijders. In boekvorm, wel te verstaan ... Roy Armstrong - Wikipedia ... . Dat ligt sinds kort in de winkel onder de titel 'De veldtocht van Roy Armstrong en de Canadese bevrijders van ons land'. Schrijver Louk Verwer (1946) begon aan zijn boek toen Roy Armstrong (1919-2015) al was overleden. 'De veldtocht van Roy Armstrong' door L.G.M. Verwer - Onze prijs: €29,61 - Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week | pzc.nl Een veldtocht (ook: militaire campagne of offensief) is een ... Veldtocht - Wikipedia ... .nl Een veldtocht (ook: militaire campagne of offensief) is een reeks opeenvolgende gevechten (veldslagen en/of belegeringen), meestal uitgevoerd door één leger.Eventueel wordt dit leger tijdens de veldtocht versterkt. Men spreekt meestal van een veldtoch...

INFORMATIE

AUTEUR
L. G. M. Verwer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De veldtocht van Roy Armstrong.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is een eerbetoon aan de Canadese militairen die in ’44-’45 ons land bevrijdden. Het beschrijft de moeizame strijd vanaf hun landing op het Normandische strand op 6 juni 1944 tot de bevrijding op 5 mei 1945 – nu zo’n 75 jaar geleden. Een strijd op drie niveaus: het strategische van de 3e Canadese Infanteriedivisie, het tactische van The Regina Rifles Regiment en het individuele van soldaat Roy Armstrong.Deze aanpak staat garant voor een compleet en meeslepend verhaal waarin de schrijver de focus steeds verschuift van het ene naar het andere niveau en zo de lezer persoonlijk meevoert op deze lange veldtocht: eerst door Frankrijk en België en dan door Zeeland, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen, waar de Canadezen dodelijke gevechten leverden met de Duitsers, van stad tot stad, van dorp tot dorp, van straat tot straat, van huis tot huis, terwijl grote delen van ons volk in de verstikkende greep van de Hongerwinter verkeerden.De auteur schenkt ook aandacht aan belangrijke politieke ontwikkelingen in deze periode en aan het verloop van belangrijke gevechten van de andere geallieerde legers. Zo krijgt de lezer een overzicht van hetgeen zich in het laatste oorlogsjaar op militair en politiek gebied afspeelde, hetgeen Nazi-Duitsland tot capitulatie dwong.Roy Armstrong (1919 - 2015) is na de oorlog veelvuldig onderscheiden voor zijn strijd om de bevrijding van West-Europa. The Regina Rifles werden geëerd met het predikaat ‘Royal’ en de Franse overheid richtte op het invasiestrand Juno Beach een herdenkingsmonument voor hen op. Canadese militairen die in ons land sneuvelden voor onze vrijheid kregen een eregraf op de Canadese begraafplaatsen in Bergen op Zoom, Groesbeek en Holten.Auteur Louk Verwer (Amsterdam, 1946) studeerde Nederlands recht. Zijn militaire dienst vervulde hij op het Ministerie van Defensie. Vervolgens werkte hij als bedrijfsjurist bij Akzo NV en later bij Koninklijke Douwe Egberts. Van 1989 tot 2007 was hij ‘vice-president legal affairs coffee & tea’ en ‘corporate legal affairs’ bij Sara Lee/DE NV wereldwijd. Daarna was hij enige tijd zelfstandig ‘legal consultant’ en geruime tijd bestuursvoorzitter van een stichting voor gesponsorde zorg- en welzijnsprojecten in Zeist.

Wil je het boek lezen?De veldtocht van Roy Armstrong in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L. G. M. Verwer. Lezen De veldtocht van Roy Armstrong Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN