Friso ten Holt, schilder

Friso ten Holt, schilder - Truusje Goedings | Tiliboo-afrobeat.com

...t werd geboren in Frankrijk uit Nederlandse ouders ... Friso ten Holt, schilder - Het licht bij noordenwind door ... ... . Hij was een zoon van de schilder Henri Friso ten Holt (1884-1968) en Catharina Maria Cox (1897-1978), en een broer van de componist Simeon ten Holt (1923-2012). Ten Holt groeide op in Bergen. 24-mei-2020 - Henri Friso ten Holt, (1921-1997), Nederlands aquarellist, schilder, tekenaar, etser, lithograaf. Geboren: Argèles-Gazost 06-04-1921 Overleden: Callantsoog (Zijpe) 20-12-1997. Woonde en werkte in Bergen, Schoorl, Amsterdam e ... Friso ten Holt - Kunstbus ... . Woonde en werkte in Bergen, Schoorl, Amsterdam en Callantsoog. Lid van de B.B.K. te Amsterdam en van de Hollandse aquarellistenkring. Gaf les aan de Academie '63 te Haarlem en de Gerrit Rietveld-academie ... FRISO TEN HOLT - Licht en lijnen. Friso ten Holt (1921-1997) groeit op in het kunstenaarsdorp Bergen NH. Zijn oeuvre omvat olieverfschilderijen, tekening...

INFORMATIE

AUTEUR
Truusje Goedings
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Friso ten Holt, schilder.pdf

OMSCHRIJVING

In februari 1962 werd voor de schilder Friso ten Holt (1921-1997) een droom werkelijkheid. Terwijl hij in Nederland zijn schilderijen nauwelijks kon slijten, was binnen enkele uren na de opening van zijn eerste solo-expositie in Londen alles verkocht. Drie weken lang stond het publiek dagelijks in rijen tot ver buiten de kunsthandel om zijn werk te zien. Dit succes verraste ook de Nederlandse kunstwereld, waar men vond dat Ten Holt een doodlopende weg bewandelde. Zijn eigenzinnige oeuvre omvat olieverfschilderijen, tekeningen, etsen en aquarellen, die opvallen door hun helderheid, oorspronkelijke kleurgebruik, en monumentaliteit. Maar ook nu nog keert Ten Holt nauwelijks terug in overzichten van de Nederlandse kunst uit de twintigste eeuw. Redenen genoeg voor dit diepgravende en rijk geïllustreerde onderzoek naar zijn leven en werk. Kunsthistorica Truusje Goedings volgde Ten Holts leven en de totstandkoming van zijn oeuvre nauwgezet en laat vanuit haar 'insiders' positie de lezer meekijken over de schouder van de kunstenaar zelf.

Wil je het boek lezen?Friso ten Holt, schilder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Truusje Goedings. Lezen Friso ten Holt, schilder Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN