Een eeuw van licht

Een eeuw van licht - Hugh Aldersey-Williams | Tiliboo-afrobeat.com

...iaan Huygens (1629-1695) woonde zijn laatste jaren in de prachtige villa Hofwijck, gebouwd door zijn vader - de dichter en diplomaat Constantijn Huygens (1596-1687) - een paar kilometer ten… Straatverlichting door de eeuwen heen Geschiedenis van de straatlantaarn Vaste straatverlichting zoals wij die kennen was niet van alle tijden ... Het licht van de eeuw - NRC ... . Dat begon pas halverwege de 16de eeuw met een enkele kaarslantaarn. Voor die tijd moest men zelf verlichting meenemen of profiteren van licht dat er vanzelf al was. Een eeuw van licht Hugh Aldersey-Williams Christiaan Huygens (1629-1695) woonde zijn laatste jaren in de prachtige villa Hofwijck, gebouwd door zijn vader - de dichter en diplomaat Constantijn Huygens (1596-1687) - een paar kilometer te ... Licht - Wikipedia ... . Voor die tijd moest men zelf verlichting meenemen of profiteren van licht dat er vanzelf al was. Een eeuw van licht Hugh Aldersey-Williams Christiaan Huygens (1629-1695) woonde zijn laatste jaren in de prachtige villa Hofwijck, gebouwd door zijn vader - de dichter en diplomaat Constantijn Huygens (1596-1687) - een paar kilometer ten zuidoosten van Den Haag. Licht is elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hugh Aldersey-Williams
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een eeuw van licht.pdf

OMSCHRIJVING

Christiaan Huygens (1629-1695) woonde zijn laatste jaren in de prachtigevilla Hofwijck, gebouwd door zijn vader – de dichter en diplomaat ConstantijnHuygens (1596-1687) – een paar kilometer ten zuidoosten van Den Haag.In dat huis voltooide hij zijn verhandelingen over de werking van licht envan zwaartekracht, zette hij zijn telescopen op en speculeerde hij over levenop andere planeten. Christiaan Huygens was de grootste wetenschapper inhet Europa van de zeventiende eeuw. Hij was een maker, een waarnemer eneen denker en hij leverde een cruciale bijdrage aan de astronomie, optica enmechanica. Hij legde de grondslagen voor de moderne wetenschap en wasin zijn theorieën zijn tijd en tijdgenoten ver vooruit. De Britse auteur enjournalist Hugh Aldersey-Williams vertelt in Een eeuw van licht het verhaalvan een van Nederlands belangrijkste maar onderschatte wetenschappers.Met die biografie neemt hij de lezer mee op reis door Huygens tijd en reconstrueertaan de hand van het werk van Huygens het ontstaan van de modernewetenschap in Europa.

Wil je het boek lezen?Een eeuw van licht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hugh Aldersey-Williams. Lezen Een eeuw van licht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN