Van de stijl en het overzicht tot de driehoek

Van de stijl en het overzicht tot de driehoek - August Hans den Boef | Tiliboo-afrobeat.com

...stijl en het overzicht tot de driehoek (Paperback) ... Driehoek - kasten outlet | BESLIST.nl | Laagste prijs ... . Over het boek:Na de Eerste Wereldoorlog ontstonden er interessante Belgisch- Nederlandse... Over het boek: Na de Eerste Wereldoorlog ontstonden er interessante Belgisch- Nederlandse netwerken van modernistische kunstenaars, onder wie Theo van Doesburg, J.J.P. Oud, Jozef Peeters en Michel Seuphor. Zij werkten samen in gemeenschappelijke projecten, bespraken elkaars werk in de ter beschikking staande media en construeerden zo hun reputaties. August Hans den Boef, Sjoerd van Faassen Van De ... Van De Stijl en Het Overzicht tot De Driehoek ... . August Hans den Boef, Sjoerd van Faassen Van De Stijl en Het Overzicht tot De Driehoek. Belgisch-Nederlandse netwerken in het modernistische interbellum. Gedrukt boek . Monografie over de samenwerkingsverbanden van modernistische kunstenaars die na de Eerste Wereldoorlog ontstonden in Nederland en België. Va...

INFORMATIE

AUTEUR
August Hans den Boef
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Van de stijl en het overzicht tot de driehoek.pdf

OMSCHRIJVING

Over het boek:Na de Eerste Wereldoorlog ontstonden er interessante Belgisch- Nederlandse netwerken van modernistische kunstenaars, onder wie Theo van Doesburg, J.J.P. Oud, Jozef Peeters en Michel Seuphor. Zij werkten samen in gemeenschappelijke projecten, bespraken elkaars werk in de ter beschikking staande media en construeerden zo hun reputaties. Uiteraard ook door te intrigeren, door werk te antedateren, door te roddelen en elkaar vliegen af te vangen.Theo van Doesburg was in al deze strategieën zeer gehaaid en verschool zich zelfs bij gelegenheid achter een destijds niet bekende alter ego als I.K. Bonset. Maar ook de Antwerpenaren Peeters en Seuphor, redacteuren van het tijdschrift Het Overzicht, lieten zich niet onbetuigd om de steun te winnen van onder anderen Paul van Ostaijen, Carel Willink, E. du Perron, Wobbe Alkema en diens collega's bij de Groninger Kunstkring De Ploeg. De oprichting van de tijdschriften De Driehoek en later Avontuur zijn het resultaat van deze coöperatie. Ook andere samenwerkingsverbanden komen aan de orde, zoals de relatie tussen Charley Toorop en de Brusselse kunsthandel Sélection.Door de vele citaten uit brieven en essays brengt van dit boek de bijzondere en dynamische wereld van het modernistische interbellum tot leven.Over de auteur(s):Sjoerd van Faassen is werkzaam bij het Letterkundig Museum in Den Haag en is ook redacteur van het literair-historische tijdschrift Zacht Lawijd.August Hans den Boef was tot voor kort werkzaam aan de Hogeschool van Amsterdam. In Nederlandse en Vlaamse tijdschriften verschijnen geregeld bijdragen van zijn hand over moderne literatuur en geschiedenis, politiek en religie, en popmuziek.

Wil je het boek lezen?Van de stijl en het overzicht tot de driehoek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur August Hans den Boef. Lezen Van de stijl en het overzicht tot de driehoek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN