Vechtsporten met een +

Vechtsporten met een + - Marc Theeboom | Tiliboo-afrobeat.com

...en lijst van vechtsporten geordend naar continent, land en vervolgens alfabetisch ... Overige vechtsporten - Best Fightshop - Vechtsportartikelen ... . Deze lijst bevat niet alleen vechtsporten, maar ook zelfverdedigings- en krijgskunsten. Afrikaanse vechtsporten Togo. Evala; Zuid-Afrika. Nguni stick fighting De meeste vechtsporten zijn niet enkel nuttig voor het verbeteren van lichamelijke conditie maar omvatten ook nuttige technieken die bij zelfverdediging gebruikt kunnen worden. Het een-op-een een vechtsport beoefenen wordt sparren genoemd, een uit het Enge ... Een vechtsport: iets voor jou? | Gezondheidsnet ... . Het een-op-een een vechtsport beoefenen wordt sparren genoemd, een uit het Engels overgenomen term. Al het laatste nieuws over diverse vechtsporten zoals UFC, MMA, K1, kickboksen, boksen, judo, karate en nog veel meer vind je op Vechtsportinfo.nl. Vechtsporten en vechtkunsten zijn er in vele verschillende vormen, maar wel allemaal met als basis het bestrijden en het verdedigen van onderlinge persoonlijke aanva...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc Theeboom
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Vechtsporten met een +.pdf

OMSCHRIJVING

Vechtsporten met een + 1e druk is een boek van Marc Theeboom uitgegeven bij Academic & Scientific Publishers. ISBN 9789054877981 Sport-plus, of sport als middel voor het bevorderen van de persoonlijke en sociale ontwikkeling van maatschappelijk kwetsbare groepen, krijgt sinds enkele jaren meer en meer aandacht. Ook vechtsporten worden door overheden, sporten jeugdwerkorganisaties doelbewust ingezet om sociale meerwaarde bij kansengroepen te cre ren. De brede waaier van oosterse en westerse vechtsporten spreekt immers een bepaald publiek aan - ook onderaan de sociale ladder -, verhoogt het respect voor de tegenstander, de weerbaarheid en zelfcontrole en zorgt daardoor voor het kanaliseren van gevoelens van agressie.Ondanks de toenemende aandacht voor vechtsporten vanuit de praktijk en het beleid, blijft er toch onduidelijkheid bestaan over de effecten op de deelnemers van vechtsportplusprogramma s. Deze effecten hangen immers af van de mate waarin een aantal noodzakelijke randvoorwaarden worden ingevuld. De sociale en agogische vaardigheden van de begeleider, de samenwerking met partners, een flexibel en informeel aanbod, laagdrempeligheid, - blijken alle bij te dragen tot het succes en de meerwaarde van vechtsportplusprogramma s.Het boek Vechtsporten met een + geeft op basis van intu tief gegroeide methodieken uit good practices in Vlaanderen en Nederland, relevante literatuurn eigen ervaring met sportplusprogramma s, een overzicht van een aantal do s en dont s. Achtereenvolgens komen de principes van sport-plus- en vechtsport-plusprogramma s aan bod, een overzicht van een aantal initiatieven uit binnen- en buitenland, en de leerpunten uit deze good practices. Het boek sluit af met een aantal aanbevelingen, zowel voor de vechtsportpraktijk als voor het beleid.Dit praktijkboek richt zich zowel naar de sportsector als naar partners uit het sociale opbouwwerk en jeugdwerk uit Vlaanderen en Nederland. Het wil organisaties en beleidsmakers inspireren en stimuleren om met kennis van zaken een nieuw vechtsportproject voor kansengroepen op te starten of een bestaand initiatief te herori nteren, met als duidelijk doel de sociale meerwaarde. Het boek vertrekt vanuit praktijkvoorbeeldenn bestaande vakliteratuur en geeft tips om het sociale vechtsportproject een maximum aan slaagkansen te bieden.

Wil je het boek lezen?Vechtsporten met een + in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc Theeboom. Lezen Vechtsporten met een + Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN