Globalisering, Groei En Ontwikkeling

Globalisering, Groei En Ontwikkeling - Gerrit de Vylder | Tiliboo-afrobeat.com

...sering, Groei En Ontwikkeling 1e druk is een boek van Gerrit de Vylder uitgegeven bij Maklu ... Kunnen globalisering en ontwikkeling opnieuw uitgevonden ... ... . ISBN 9789044125573 Over het boek: Globalisering roept gemengde gevoelens op. Vele neo-liberale economen zien in globalisering een oplossing voor het ontwikkelingsprobleem. Globalisering en de toegenomen wereldhandel kunnen dan ook niet los worden gezien van technologische ontwikkelingen. Werkzaamheden die eerst bij elkaar hoorden, kunnen door makkelijker communicatie eenvoudiger worden opgesplitst, tussen meer personen op verschillende locaties. Gevolg van deze ontwikkeling is dat werknemers zich meer gaan ... Mondialisering of globa ... Globalisering, groei en ontwikkeling - Gerrit De Vylder ... ... . Gevolg van deze ontwikkeling is dat werknemers zich meer gaan ... Mondialisering of globalisering is een voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie, met als centraal kenmerk een wereldwijde arbeidsdeling, waarbij productielijnen over de wereld worden gespreid die gedreven worden door de informatie- en communicatietechnologie en door internationale h...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerrit de Vylder
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Globalisering, Groei En Ontwikkeling.pdf

OMSCHRIJVING

Milieueconomen waarschuwen dat de grenzen van economische groei bereikt zijn....Ethici betwijfelen of een ongecorrigeerde vrije wereldmarkt en de menselijke waardigheid compatibel zijn. Institutionalistische economen vragen zich af of een markt niet per definitie ´geïnstitutionaliseerd´ is en een vrije markt dus volkomen utopisch is. Critici vragen zich af of de globalisering niet veeleer resulteert in fragmentatie of ´tribalisme´i.p.v. integratie.Dit boek laat deze en andere contradicties aan bod komen en biedt tegelijk een aantal methodologische nieuwigheden. Zo heeft de auteur er bewust voor gekozen om een ´niet-Eurocentrische´sociaal-economische geschiedenis van de 19de en de 20e eeuw te schrijven.

Wil je het boek lezen?Globalisering, Groei En Ontwikkeling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrit de Vylder. Lezen Globalisering, Groei En Ontwikkeling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN