De Eerste Christenen

De Eerste Christenen - Provoost | Tiliboo-afrobeat.com

... eerste christenen dachten, dat Jezus binnenkort terugkomt, kan men niet met de Bijbel onderbouwen ... Het vuur van de eerste christenen - Opus Dei ... . Jezus gaf hen de opdracht het evangelie tot aan het einde van de aarde te verspreiden 22. Ze dachten zeker niet zo onrealistisch om te geloven dat dat in een paar jaar zou zijn gebeurd. De christenen zagen zich niet als buiten het jodendom, hoewel Jezus stevige taal had gesproken over de farizeeën. Voor de eerste christenen was Jezus niet de stichter of grondlegger van de gemeenschap van Gods volk, maar de climax van een lange geschiedenis van goddelijk onderwijs aan de mensheid door de inspiratie van de profeten van Israël. In de eerste twee eeuwen hebben de Christenen weinig archeologische sporen nagelaten in Rome. La ... De eerste christenen in Nederland - Kerk & religie - RD.nl ... . In de eerste twee eeuwen hebben de Christenen weinig archeologische sporen nagelaten in Rome. Lampe moet dan ook concluderen dat hij wel kan aantonen dat er Christenen woonden in de armere wijken van Rome, maar dat hij niet kan aantonen dat er Christenen woonden i...

INFORMATIE

AUTEUR
Provoost
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Eerste Christenen.pdf

OMSCHRIJVING

De vroege kerk staat weer volop in de belangstelling. In dit boek wordt ervoor gekozen de eerste christenen te bestuderen vanuit hun materiele nalatenschap. Zo wordt duidelijk gemaakt hoe hun alledaagse leven eruit zag. Uiteraard wordt ingegaan op de nog resterende vroegchristelijke graven in Romes catacomben. Maar ook wordt ingegaan op de kunst en beeldtaal, de kerstening van het platteland, het ontstaan van de kloosters en de opkomst van de heiligenverering.Bekeken vanuit hun dagelijks bestaan, lijken de eerste christenen ons menselijker en meer nabij dan ooit.

Wil je het boek lezen?De Eerste Christenen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Provoost. Lezen De Eerste Christenen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN