De Rotstreken Van Arthur Rimbaud

De Rotstreken Van Arthur Rimbaud - Guus Luijters | Tiliboo-afrobeat.com

...streken van Arthur Rimbaud werpt ook een nieuw licht op de verhouding tussen Rimbaud en Paul Verlaine ... Wat is de betekenis van Rimbaud, Arthur ... . Luijters ontdekte dat de relatie tussen de twee dichters niet alleen seksueel maar ook sadomasochistisch was, met Rimbaud als meester en Verlaine als slaaf. De rotstreken van Arthur Rimbaud | ISBN 9789020407648 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Leven Kinder- en jeugdjaren. Arthur Rimbaud wordt geboren op 20 oktober 1854 in Charleville in een ... Arthur Rimbaud - Wikipedia ... . Leven Kinder- en jeugdjaren. Arthur Rimbaud wordt geboren op 20 oktober 1854 in Charleville in een gezin met vijf kinderen (van wie een dochter kort na de geboorte sterft). Zijn vader, Frédéric Rimbaud, is kapitein bij het Franse leger en vaak uithuizig.Zijn moeder, Vitalie Cuyf, een boerendochter, voedt de kinderen met ijzeren hand op. Frédéric Rimbaud ...

INFORMATIE

AUTEUR
Guus Luijters
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Rotstreken Van Arthur Rimbaud.pdf

OMSCHRIJVING

Arthur Rimbaud was onweerstaanbaar, maar door en door slecht. Waar hij verscheen gingen vriendschappen te gronde, liepen huwelijken op de klippen en braken vechtpartijen uit. Als eerste legt Guus Luijters verband tussen Rimbauds slechtheid en zijn genie. Zijn rotstreken blijken verzen aan te kondigen. En hoe slechter zijn gedrag hoe hoger Rimbaud reikt.De rotstreken van Arthur Rimbaud werpt ook een nieuw licht op de verhouding tussen Rimbaud en Paul Verlaine. Luijters ontdekte dat de relatie tussen de twee dichters niet alleen seksueel maar ook sadomasochistisch was, met Rimbaud als meester en Verlaine als slaaf. Veel van hun tot op heden als raadselachtig afgedane gedrag wordt daardoor begrijpelijk. Rimbaud was schijnheilig en berekenend, hij was smerig, asociaal, destructief, onbetrouwbaar, agressief, misdadig. En misschien wel Frankrijks grootste dichter aller tijden.

Wil je het boek lezen?De Rotstreken Van Arthur Rimbaud in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Guus Luijters. Lezen De Rotstreken Van Arthur Rimbaud Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN