Boom klassiek - De wereld een hel

Boom klassiek - De wereld een hel - Arthur Schopenhauer | Tiliboo-afrobeat.com

...eld een hel (Paperback). Schopenhauers hoofdwerk De wereld als wil en voorstelling verscheen in 1819, maar kreeg pas bekendheid na de publicatie ... De wereld een hel - bibliotheek.nl ... ... Boom klassiek - De wereld een hel 1e druk is een boek van Arthur Schopenhauer uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789461050588 Dit boek bevat een selectie uit het werk van Arthur Schopenhauer (1788-1860), pleitbezorger van een zeer pessimistisch wereldbeeld. Een imposante opgave. Boom Klassiek is de reeks waarmee het allemaal begon voor Boom Filosofie en ligt aan de basis van het huidige filosofiea ... Download PDF Boom klassiek - De wereld een hel ... . Een imposante opgave. Boom Klassiek is de reeks waarmee het allemaal begon voor Boom Filosofie en ligt aan de basis van het huidige filosofieassortiment.In 1975 verscheen het eerste deel in deze reeks wetenschappelijke tekstedities van grote filosofen: Over de methode van Descartes.De reeks had ten doel om uit de filosofische hoofdstrominge...

INFORMATIE

AUTEUR
Arthur Schopenhauer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Boom klassiek - De wereld een hel.pdf

OMSCHRIJVING

Boom klassiek - De wereld een hel 1e druk is een boek van Arthur Schopenhauer uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789461050588 Dit boek bevat een selectie uit het werk van Arthur Schopenhauer (1788-1860), pleitbezorger van een zeer pessimistisch wereldbeeld. Achter de wereld zoals wij ons deze voorstellen, zo zegt Schopenhauer, schuilt de wereld van de Wil. Niet onze individuele, redelijke, vrije wil stuurt ons denken en handelen, maar een blinde, brute wereldwil. Als slaaf van deze drift is de mens veroordeeld tot een zinloos lijden, dat enkel door een soort boeddhistische ascese getemperd kan worden. Aldus was Schopenhauer een van de eerste westerse denkers die oosterse invloeden toelieten. Dit boek verscheen in 1980 voor het eerst in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Boom en heeft inmiddels de status van een klassiek werk. Het hoort daarom bij uitstek thuis in de nieuwe reeks Boom Klassiek.

Wil je het boek lezen?Boom klassiek - De wereld een hel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arthur Schopenhauer. Lezen Boom klassiek - De wereld een hel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN