PM-reeks - Ecologisch veranderen van organisaties

PM-reeks - Ecologisch veranderen van organisaties - G. Hustinx | Tiliboo-afrobeat.com

... - Ecologisch veranderen van organisaties 1e druk is een boek van G ... Dit zijn veertien Belgische duurzame projecten die ... ... . Hustinx uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024418190 In dit boek wordt een vernieuwende kijk op organisaties en organisatieverandering gepresenteerd: de organisatie als een systemisch netwerk. PM-reeks - Ecologisch veranderen van organisaties 1e druk is een boek van G. Hustinx uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024418190 In dit boek wordt een vernieuwende kijk op org ... Ecologisch veranderen van organisaties - G. Hustinx, M ... ... . ISBN 9789024418190 In dit boek wordt een vernieuwende kijk op organisaties en organisatieverandering gepresenteerd: de organisatie als een systemisch netwerk. In dit boek wordt een vernieuwende kijk op organisaties en organisatieverandering gepresenteerd: de organisatie als een system...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Hustinx
DIMENSIE
8,7 MB
BESTANDSNAAM
PM-reeks - Ecologisch veranderen van organisaties.pdf

OMSCHRIJVING

PM-reeks - Ecologisch veranderen van organisaties 1e druk is een boek van G. Hustinx uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024418190 In dit boek wordt een vernieuwende kijk op organisaties en organisatieverandering gepresenteerd: de organisatie als een systemisch netwerk. In ieder systeem ontstaat dynamiek, een onzichtbare en vaak onbegrepen kracht, zoals bijvoorbeeld 'strijd om de macht'.In het opsporen, erkennen en veranderen van de dynamiek ligt dhefboom tot ecologische verandering van organisaties. Veranderen van de dynamiek start bij het eigen aandeel.Dit boek gaat ook over het nemen van de eigen verantwoordelijkheid. In de eerste hoofdstukken worden ontstaan en verandering van de dynamiek beschreven aan de hand van praktijkvoorbeelden. Drie vormen van verandernoodzaak en de effecten worden onderzocht. Dat wordt verder uitgewerkt in een concreet stappenplan voor effectief veranderen. Voor diegenen die zelf aan de slag willen, wordt het Speelveld der Verandering uitgelegd, de methode om dynamiek op te sporen en de hefboom te bepalen. Er is een praktisch protocol opgenomen. In het tweede deel van het boek worden de theoretische achtergronden verder uitgediept en van voorbeelden voorzien. Er wordt besproken hoe je mensen 'mee kan nemen'. Het boek sluit af met een aantal basisvaardigheden, compleet met oefeningen, die van belang zijn voor het werken op systeemniveau. Dit boek is vooral een praktijkboek. Het is geschreven voor allen die met organisatieverandering te maken hebben, zij die verandering initi ren, begeleiden en zij die verandering ondergaan, zoals: managers, interim-managers, teamleiders, adviseurs, consultants, trainers en managementcoaches.Guus Hustinx studeerde stadsvernieuwing aan de TUE, waar hij zich vooral richtte op de complexe proceskant. Hij werkte als projectmanager en in diverse directiefuncties. Hij studeerde NLP bij het IEP te Nijmegen en behaalde zijn trainers certificering aan de NLP-University in Santa Cruz, Ca. Mieke Laarakkers speelde jarenlang topsport, studeerde agogiek aan de HAN, werkte als begeleider in de geestelijke gezondheidszorg en als docent in het MBO. Zij studeerde NLP bij het IEP te Nijmegen en volgde diverse opleidingen op het gebied van systeemopstellingen. Beide auteurs zijn partner in Intens, een bureau dat zich richt op het begeleiden en ontwerpen van veranderingsprocessen, zowel in de private als de publieke sector. Beide auteurs zijn ook als NLP trainer verbonden aan het IEP.

Wil je het boek lezen?PM-reeks - Ecologisch veranderen van organisaties in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Hustinx. Lezen PM-reeks - Ecologisch veranderen van organisaties Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN