Het Ir. D. F. Woudagemaal

Het Ir. D. F. Woudagemaal - I. Boonstra | Tiliboo-afrobeat.com

...gistrale beleving van stoom, architectuur en water ... Woudagemaal opnieuw onder stoom — Wetterskip Fryslân ... . Beleef het leukste dagje uit bij het Unesco Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal! Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste stoomgemaal ter wereld ooit gebouwd, en dat zo nu en dan ook nog in werking is. Het gemaal bevindt zich in Lemmer nabij Tacozijl in Friesland.Het wordt gemiddeld eens per jaar gebruikt, tijdens perioden met veel regen en wind, om het Friese boezemwater op het vereiste peil te houden als het J.L. Hooglandgemaal bij Stavoren door omstandighede ... Nieuws Woudagemaal | Ir. D.F. Woudagemaal ... .L. Hooglandgemaal bij Stavoren door omstandigheden ... Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Koningin Wilhelmina opende het oude stoomgemaal in het jaar 1920. Het stoomgemaal diende destijds om het overtollig water tegen te gaan. Zo pompte het Woudagemaal het water vanuit Friesland in de Zuiderzee en later h...

INFORMATIE

AUTEUR
I. Boonstra
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Het Ir. D. F. Woudagemaal.pdf

OMSCHRIJVING

Aan de rand van het IJsselmeer, bij het Friese Lemmer, is een van Nederlands meest bijzondere waterwerken te vinden. Het Ir. D.F. Woudagemaal, in gebruik genomen in 1920, is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Dit bijzondere gebouw is in 1998 bekroond met een werelderfgoedstatus van UNESCO. In 2011 werd het bezoekerscentrum geopend, een ware publiekstrekker. Het boek Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoed op stoom geeft een overzicht van de geschiedenis van het gemaal, waarbij veel aspecten van het Friese waterbeheer en de geschiedenis ervan ruim aan bod komen. Verschillende auteurs hebben zich gebogen over de waterstaatsgeschiedenis, de bouw van het Woudagemaal en de techniek er achter.Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoed op stoom biedt een weloverwogen balans tussen een breed historisch kader en het toepassen ervan op dit sterke staaltje Friese waterbouwkunde. Met zijn sobere maar verfijnde architectuur en de kenmerkende schoorsteen is het Woudagemaal een opvallend element in het landschap. Door dit boek, dat voorzien is van vele illustraties, krijgt het Woudagemaal de aandacht en het aanzien dat een gebouw van deze allure zeker verdient.

Wil je het boek lezen?Het Ir. D. F. Woudagemaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur I. Boonstra. Lezen Het Ir. D. F. Woudagemaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN