Wat is nieuws?

Wat is nieuws? - F. Teunissen | Tiliboo-afrobeat.com

...mvat alle informatie van een zeker algemeen belang die tot dusver aan publieke waarneming was onttrokken ... Wat is oversterfte en waarom is het belangrijk voor ... ... . Het gaat doorgaans over een recent feit, een actualiteit, waar collectieve belangstelling voor bestaat.Nieuws kan echter ook betrekking hebben op een 'inlichting' uit het verleden die niet eerder als zodanig is ontsloten voor een brede kring van belangstellenden. Wat is nieuws? Elke dag gebeurt er over de hele wereld van alles. Toch komt dit niet allemaal in de krant of in het journaal: de journalist moet keuzes maken. Of iets h ... Nieuws: wat haalt wel of niet de krant? | Mens en ... ... . Toch komt dit niet allemaal in de krant of in het journaal: de journalist moet keuzes maken. Of iets het nieuws haalt, hangt af van de nieuwswaarde van de gebeurtenis. Als u denkt nieuws te melden te hebben, of u wilt om een andere reden contact met de media, kunt u het beste zo snel mogelij...

INFORMATIE

AUTEUR
F. Teunissen
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Wat is nieuws?.pdf

OMSCHRIJVING

Wat is nieuws? 1e druk is een boek van F. Teunissen uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789085060321 Een journalist die met zijn artikel de voorpagina wil halen of met zijn item het avondjournaal wil openen, heeft veel concurrentie. Kranten, tijdschriften, televisieprogramma's, internetsites: er is zo veel aanbod, dat de druk voor een journalist groot is om direct duidelijk te kunnen maken waarom zijn artikel of reportage belangrijk is. Is nieuws maakbaar? Is de nieuwswaarde van een gebeurtenis een vaststaand gegeven of is die ook te be nvloeden? Voor journalisten zijn dit relevante vragen.Van 'nieuws' is geen definitie te geven, w l is er een lijst met kenmerken op te stellen waaraan een gebeurtenis moet voldoen om in het nieuws te komen. Hoe meer een gebeurtenis aan deze kenmerken voldoet, hoe groter de kans dat het nieuws wordt ofwel, hoe groter de nieuwswaarde.Wat is nieuws? leert de (aankomend) journalist de nieuwswaarde van gebeurtenissen op waarde te schatten aan de hand van de nieuwswaardematrix en besteedt aandacht aan manieren waarop journalisten die gebeurtenissen vervolgens nog nieuwswaardiger kunnen presenteren.Dit boek een minutieuze inkijk in de werkwijze van journalisten, inzicht in de achterliggende theorie en verklaart journalistieke trends.

Wil je het boek lezen?Wat is nieuws? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. Teunissen. Lezen Wat is nieuws? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN