Vrouwen in de vroegchristelyke kerk

Vrouwen in de vroegchristelyke kerk - Thierry | Tiliboo-afrobeat.com

... in de vroegchristelyke kerk. In een tijd waarin de roep om emancipatie van de vrouw steeds sterker klinkt is het niet van belang ontbloot ook ... Kerkleden (M/V) of Mannen en Vrouwen in de Kerk ... ... ... Vergelijken - Vrouwen in de vroegchristelyke kerk, Vrouwen in de vroegchristelijke kerk (Thierry) ISBN: 9789023915133 - In een tijd waarin de roep om emancipatie van de vrouw steeds sterker klinkt is het niet van belang ontbloot ook kennis te nemen van… J.J. Thierry, VROUWEN IN DE VROEGCHRISTELIJKE KERK, 160 blz., ƒ 29, 90, Boekencentrum, 's-Gravenhage 1990. Dit boek bevat vertalingen en toeli ... Vrouwen in de vroegchristelyke kerk,… - voor €6,26 ... .J. Thierry, VROUWEN IN DE VROEGCHRISTELIJKE KERK, 160 blz., ƒ 29, 90, Boekencentrum, 's-Gravenhage 1990. Dit boek bevat vertalingen en toelichtingen van oudchristelijke documenten van en over vrouwen: O.m. passages uit de Handelingen van Paulus (over Thecla) en het reisjoumaal van Egeria. De geschiedenis van de Gereformeerde Kerk van Terneuzen Archiefstukken betreffende de Afscheiding. I, II en IV. I: Voorgeschiedenis (1822-1834). II: (october 1834-eind 1835). I...

INFORMATIE

AUTEUR
Thierry
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Vrouwen in de vroegchristelyke kerk.pdf

OMSCHRIJVING

In een tijd waarin de roep om emancipatie van de vrouw steeds sterker klinkt is het niet van belang ontbloot ook kennis te nemen van de rol die de vrouw in de christelijke gemeente van de eerste eeuwen speelde. De schrijver van dit voor een breder publiek bestemde boek vertaalde uit een aantal vroegchristelijke geschriften bepaalde boeiende gedeelten die op vrouwen betrekking hebben. Zo komen onder andere aan de orde een door een vrouw geschreven reisjournaal, brieven van een bisschop aan een bevriende non, inscripties van liefhebbende mannen op het graf van hun echtgenoten, die soms een kijkje in het meer alledaagse leven gunnen. Tenslotte wordt aandacht besteed aan enige uitspraken van de apostel Paulus waarop men zich wel beroepen heeft, en vaak nog beroept, om aan de vrouw de kerkelijke ambten te ontzeggen, naar de mening van de schrijver geheel ten onrechte.

Wil je het boek lezen?Vrouwen in de vroegchristelyke kerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thierry. Lezen Vrouwen in de vroegchristelyke kerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN