Nederlandsch-Indie

Nederlandsch-Indie - J.A. Somers | Tiliboo-afrobeat.com

...nds-Indië, ook bekend als Achter-Indië, Nederlands-Oost-Indië, Oost-Indië en Indië, of informeel als de Oost, was vanaf 1816 de gebruikte officiële benaming voor alle in de Indische Archipel door de Nederlandse staat gekoloniseerde gebieden die in de jaren twintig van de twintigste eeuw de omvang kregen van het huidige Indonesië ... Nederlands-Indië, geschiedenis | Historiek ... .De indertijd gebruikte officiële schrijfwijze was ... In Oost-Indië aangenomen: Europese (of daarmee gelijkgestelde) KNIL-officieren die in Oost-Indië zijn aangenomen vindt u in de stamboeken KNIL-officieren van het ministerie van Koloniën, periode 1815-1950. .quote De Regerings-Almanak van Nederlandsch-Indie (de zogenaamde Indische Almanak), die verscheen tussen 1815 en 1942, kan worden beschouwd als de weerslag van het maatschappelijke leven in Indie in die periode. De reeks beslaa ... Dutch East Indies - Wikipedia ... . .quote De Regerings-Almanak van Nederlandsch-Indie (de zogenaamde Indische Almanak), die verscheen tussen 1815 en 1942, kan worden beschouwd als de weerslag van het maatschappelijke leven in Indie in die periode. De reeks beslaa...

INFORMATIE

AUTEUR
J.A. Somers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederlandsch-Indie.pdf

OMSCHRIJVING

Nederlandsch-Indie 1e druk is een boek van J.A. Somers uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303579 De overgang naar het onafhankelijke Indonesilijkt voor tijdgenoten abrupt te zijn verlopen en is door velen als pijnlijk ervaren.Nederlandsch-Indi : Staatkundige ontwikkelingen binnen een koloniale relatie beschrijft hoe het huidige Indonesiin staatkundige zin geworden is wat het nu is. Vanuit volkenrechtelijke relaties met een bonte verzameling vorstenrijken, via de stichting en uitbouw van de `stadstaat' Batavia als suzerein, vervolgens Indials bezit in welhaast privaatrechtelijke zin, als kolonie, en als deel van het Koninkrijk der Nederlanden met eigen rechtspersoonlijkheid, waaruit in staatkundige zin praktisch naadloos de staat Indonesiis voortgekomen. In deze staatkundige voorgeschiedenis van Indonesi , beschreven als wordingsproces, ligt tevens de steeds veranderende relatie met Nederland besloten.Nederlandsch-Indi : Staatkundige ontwikkelingen binnen een koloniale relatie biedt iedereen die daarin ge nteresseerd is een nieuw perspectief om de Nederlandse koloniale geschiedenis met een andere blik te kunnen bezien.

Wil je het boek lezen?Nederlandsch-Indie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.A. Somers. Lezen Nederlandsch-Indie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN