Nederland & de slavernij

Nederland & de slavernij - Gert Oostindie | Tiliboo-afrobeat.com

...nd schafte de slavernij in etappes af, eerst in de onder direct bestuur staande delen van Nederlands-Indië met ingang van 1 januari 1860 (Wet vaststelling van het Reglement op het beleid der regering van Nederlandsch Indie), vervolgens in Suriname en de Nederlandse Antillen per 1 juli 1863 (Emancipatiewet) ... bol.com | Nederland & de slavernij, Gert Oostindie ... ... . De slavernij behoort tot het wrange verleden van Nederland: zeshonderdduizend mannen, vrouwen en kinderen zijn als handelswaar van Afrika naar de nieuwe wereld verscheept, verkocht en onder dwang aan het werk gezet. Hoe begint dat geketende leven, en hoe komt het ten einde? De Nederlandse kolonisten in Azië en het Atlantische gebied verhandelen in de zeventiende eeuw mensen om te werken op plantages, in mijnen en in huishoudens. Deze slaven krijgen geen loon en moeten gedwongen werken. Dit leidt vaak tot opstanden e ... 'Nederland was een voorloper in de slavenhandel ... ... . Hoe begint dat geketende leven, en hoe komt het ten einde? De Nederlandse kolonisten in Azië en het Atlantische gebied verhandelen in de zeventiende eeuw mensen om te werken op plantages, in mijnen en in huishoudens. Deze slaven krijgen geen loon en moeten gedwongen werken. Dit leidt vaak tot opstanden en vluchtpogingen. Pas in 1863 verbiedt Nederland de slavernij. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Gert Oostindie
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederland & de slavernij.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland & de Slavernij.In 2013 wordt herdacht dat Nederland 150 jaar geleden de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afschafte. Op vier cd's hoort u over de Nederlands rol in de trans-Atlantische slavenhandel: de grootste gedwongen migratie uit de wereldgeschiedenis. Hoe was het opkopen, vervoeren en tewerkstellen van de slaven georganiseerd? Hoe functioneerde het slavernijsysteem op de plantages? En waarom schafte Nederland pas in 1863 de slavernij af?

Wil je het boek lezen?Nederland & de slavernij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gert Oostindie. Lezen Nederland & de slavernij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN