De Onnodige Boerenoorlog

De Onnodige Boerenoorlog - M.A.M. Verstegen | Tiliboo-afrobeat.com

...onnodige Boerenoorlog - deel 2 Math Verstegen Uitgeverij Aprilis - Zaltbommel, 2005 ISDN 90 5994 038 5 4 ... bol.com | De Boerenoorlog (ebook), Martin Bossenbroek ... ... . Boer en Brit: ooggetuigen en schrijvers over de Anglo-Boerenoorlog in Zuid-Afrika Ena Jansen en Wilfred Jockheere (samenstellers) Amsterdam University Press, 2001 ISBN 90 5356 429 2 5. De Boerenoorlog: Nederlandse fotografen aan ... De Onnodige Boerenoorlog (Hardcover). De Boerenoorlog woedde ruim een eeuw geleden in Zuid-Afrika tussen afstammelingen van Nederlandse emigranten, de... De onnodige boerenoorlog. Deel 1: de boeren in de aanval(isbn 9059940059). Deel 2: de britse stoomwa ... De onnodige Boerenoorlog deel 1 en deel 2(Math Verstegen ... ... ... De onnodige boerenoorlog. Deel 1: de boeren in de aanval(isbn 9059940059). Deel 2: de britse stoomwals(isbn 9059940385). Math verstegen. Uitgave: aprilis, zaltbommel ... De onnodige Boerenoorlog Ook beschikbaar als Gesproken boek Meer informatie Uitgever Aprilis, Zaltbommel Verschenen 2005 ISBN 9059940385 K...

INFORMATIE

AUTEUR
M.A.M. Verstegen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Onnodige Boerenoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

De Boerenoorlog woedde ruim een eeuw geleden in Zuid-Afrika tussen afstammelingen van Nederlandse emigranten, de Boeren, aan de ene kant en het Britse leger aan de andere kant. Groot-Brittannië was toen de grootste koloniale mogendheid en wilde ook heel Zuid-Afrika in zijn macht krijgen. Daarvoor moesten twee kleine Boerenrepublieken worden veroverd. De oorlog duurde van 1899 tot 1902 en werd door een hedendaagse Brit ëonnodig en smerig´ genoemd. Dit boek beschrijft zorgvuldig het verloop van de oorlog in de eerste maanden. De Boerenrepublieken Transvaal en Oranje Vrijstaat profiteerden nog van hun numerieke overwicht, waardoor zij in staat waren grote delen van de Britse gebieden Kaapkolonie en Natal te bezetten. Van de expedities en de bloedige veldslagen die daarbij werden geleverd zijn uitvoerige beschrijvingen opgenomen, toegelicht met kaarten. De uitgave is rijk geïllustreerd.

Wil je het boek lezen?De Onnodige Boerenoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.A.M. Verstegen. Lezen De Onnodige Boerenoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN