Het morele domein

Het morele domein - J.J.A. Mooij | Tiliboo-afrobeat.com

...ele domein (Paperback). In de eerste hoofdstukken van dit boek betoogt J ... PDF MASTERTHESIS Morele ontwikkeling: beoordeling en ... ... .J.A. Mooij dat morele waarden de fundamentele waarden zijn. Wel ontkent... Moreel pluralisme (ook wel ethisch pluralisme genoemd) is een meta-ethische theorie die stelt dat de verscheidenheid aan morele waarden, normen, idealen, plichten en deugden niet gereduceerd kan worden tot één morele superwaarde. Met die stelling is het moreel pluralisme de tegenhanger van het monisme, dat stelt dat er alle morele waarden uiteindelijk tot één bron teruggebracht kunnen worden. Het morele domein bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je ... Moreel pluralisme - Wikipedia ... . Het morele domein bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Het morele domein. On februari 12, 2012 februari 3, 2018 door Jona Lendering inWetenschap. Waarom komen interessante boeken altijd uit als ik het druk hebt? De aardige mensen van de Amsterdam U...

INFORMATIE

AUTEUR
J.J.A. Mooij
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het morele domein.pdf

OMSCHRIJVING

In de eerste hoofdstukken van dit boek betoogt J.J.A. Mooij dat morele waarden de fundamentele waarden zijn. Wel ontkent hij dat er een absoluut geldige moraal bestaat; er is ruimte voor uiteenlopende en veranderlijke moralen, die inhoudelijk en structureel van elkaar verschillen. Hij verdedigt een vorm van relativisme, die ruimte laat voor onderlinge beoordeling en voor een persoonlijke morele keuze. In de laatste hoofdstukken komen specifieke gebieden of verschijnselen met betrekking tot de moraal aan bod: de herinnering, de verbeelding, de literatuur en de cultuur. Tot slot gaat Mooij in op de vraag of, en hoe, het begrip 'beschaving' kan dienen om culturen en culturele ontwikkelingen te beoordelen. - J.J.A. Mooij was hoogleraar analytische filosofie (1971-1976) en algemene literatuurwetenschap (1976-1991) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn laatstverschenen publicaties in boekvorm zijn 'Tijd en Geest. Een Geschiedenis' (2001); Eng. vertaling. 'Time and Mind. The History of a Philosophical Problem'(2005) en 'Het Europa van de Filosofen' (2006).

Wil je het boek lezen?Het morele domein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.J.A. Mooij. Lezen Het morele domein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN