Het geheim van De Telegraaf

Het geheim van De Telegraaf - Mariette Wolf | Tiliboo-afrobeat.com

...te reportages van De Telegraaf. Vermomd als oude man tussen de troep ... De Telegraaf: 'Aan ouderen wordt niets gevraagd ... ... . ... Dagelijks tijdens de lunch het belangrijkste nieuws in je inbox? Aanmelden. Ongeldig e-mailadres. Het geheim van De Telegraaf schetst de ontwikkeling van een vrijzinnig nieuwsblad voor de Amsterdamse elite tot een behoudende massakrant. Het boek geeft niet alleen een kijkje in de redactionele keuken van De Telegraaf, maar biedt ook inzicht in de kleine en grote gebeurtenissen die de samenleving vanaf 1893 beroerden. BRIDGET MAASLAND (45) verloor gisteren het kort geding dat zij had ... Dít is het geheim achter de vrije trappen van ... - Telegraaf ... . BRIDGET MAASLAND (45) verloor gisteren het kort geding dat zij had aangespannen tegen DE TELEGRAAF na een publicatie over haar, volgens de rechter, 'uitglijder' met ANDRÉ HAZES van vijf jaar… De foto waarmee maandag de krant werd geopend onder het kopje 'Splinternieuwe partij', is een foto...

INFORMATIE

AUTEUR
Mariette Wolf
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het geheim van De Telegraaf.pdf

OMSCHRIJVING

Een langverwachte studie over de grootste krant van Nederland. Het geheim van De Telegraaf schetst de ontwikkeling van een vrijzinnig nieuwsblad voor de Amsterdamse elite tot een behoudende massakrant.Het boek geeft niet alleen een kijkje in de redactionele keuken van De Telegraaf, maar biedt ook inzicht in de kleine en grote gebeurtenissen die de samenleving vanaf 1893 beroerden. De wijze waarop De Telegraaf hierover heeft bericht, is van oudsher goed voor commotie: van de wilde pro-Franse koers in de Eerste Wereldoorlog, de aanpassing tijdens de Duitse bezetting en de primeurjacht tijdens de verloving van een kroonprins(es), tot felle politieke campagnes en de berichtgeving die leidde tot de bestorming van het Telegraafgebouw door boze bouwvakkers en provo's in juni 1966.Mariëtte Wolf heeft veel aandacht voor de 'plezierige gekken' in de redactie. Zij maken dat de geschiedenis van de krant zich bij vlagen laat lezen als een journalistieke schelmenroman. Een must voor iedereen die belang stelt in de geschiedenis van de twintigste eeuw en die van de Nederlandse journalistiek in het bijzonder.

Wil je het boek lezen?Het geheim van De Telegraaf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mariette Wolf. Lezen Het geheim van De Telegraaf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN