Hoe werkt de aarde?

Hoe werkt de aarde? - Rob de Meijer | Tiliboo-afrobeat.com

...de (soms de wereld of Terra genoemd) is vanaf de Zon gerekend de derde planeet van ons zonnestelsel ... De Aarde - Spreekbeurten.info ... .Hierin behoort ze tot de naar haar genoemde "aardse planeten", waarvan ze zowel qua massa als qua volume de grootste is.Op de Aarde komt leven voor: ze is de woonplaats van miljoenen soorten organismen. Of ze daarin alleen staat is onduidelijk, maar in de rest van het heelal zijn tot nog ... Hoe werkt de aarde? (Hardcover). Een nieuwe kijk op het binnenste van onze planeet.Iedereen kent Jules Verne's Naar het middelpunt ... Hoe werkt de aarde? - Rob de Meijer, Wim van Westrenen ... ... . Een nieuwe kijk op het binnenste van onze planeet.Iedereen kent Jules Verne's Naar het middelpunt van de aarde. Deze... Wat is aarding en hoe werkt aarding? 12 August 2014 11 August 2014 by P Geertsma. Aarding is een begrip dat onder andere wordt gebruikt in de elektrotechniek. Aarding is het aanbrengen van een geleidende verbinding tussen een chassis of een geleidende behuizing van een elektrisch apparaat aan de aarde. De aarde warmt op en dat heeft gevolgen voor het...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob de Meijer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Hoe werkt de aarde?.pdf

OMSCHRIJVING

Een nieuwe kijk op het binnenste van onze planeet.Iedereen kent Jules Verne's Naar het middelpunt van de aarde. Deze roman was gebaseerd op de laatste inzichten uit de geologie, maar sloeg de plank toch behoorlijk mis. De diepste boring in de aardkost is circa 12 kilometer diep, slechts 0.1% van de diameter van de Aarde. Anderhalve eeuw na het verschijnen van 'Naar het middelpunt van de aarde' weten we weliswaar al veel meer over de aardkorst, maar zijn de aardmantel en aardkern nog steeds een terra incognita.Op grond van onze huidige kennis en inzichten, nemen Rob de Meijer en Wim van Westrenen u als terranauten après la lettre mee naar het middelpunt van de Aarde. In het boek beschrijven zij de verschijnselen en eigenschappen van diverse delen van het binnenste van onze planeet: de bewegende delen van de korst, de stroming van gesteenten in de mantel, en de vloeibare en vaste delen van de ijzer-nikkelkern. Op de grens van mantel en kern stuiten ze op een grote verrassing: een gigantische, natuurlijke kerncentrale. Zo'n reactor zou volgens de auteurs ook het ontstaan van de Maan kunnen verklaren. Miljarden jaren geleden is een natuurlijke kernreactor 'kritisch' geworden, bij de hitte die daarbij ontstond, is een stuk van onze planeet weggeslagen: onze Maan. Vervolgens komen de onderliggende processen en de manier waarop informatie over de wereld onder onze voeten wordt verkregen aan de orde. Ten slotte wordt de Aarde vergeleken met andere planeten in ons zonnestelsel. Een baanbrekende nieuwe visie op de Aarde en de Maan.

Wil je het boek lezen?Hoe werkt de aarde? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob de Meijer. Lezen Hoe werkt de aarde? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN