De laatste maîtresse

De laatste maîtresse - Lucas Zandberg | Tiliboo-afrobeat.com

...ndberg (1977) debuteerde in 2007 met de meerdere malen herdrukte historische roman Mijn leven is van mij ... De laatste maitresse | LangZullenWeLezen! ... . Daarna volgden diverse andere op historische feiten gebaseerde romans en korte (reis)verhalen. In het najaar van 2010 verscheen De laatste maîtresse, een historische roman over een courtisane aan de vooravond van de Franse Revolutie. Lucas Zandberg (Langezwaag, 10 oktober 1977) is een Nederlandse schrijver. Zijn romans hebben veelal een biografische en/of historische kern. Hij debuteerde in 2007 met een roma ... De Laatste Maîtresse - Lucas Zandberg (2010) - BoekMeter.nl ... . Zijn romans hebben veelal een biografische en/of historische kern. Hij debuteerde in 2007 met een roman over het werkelijke leven van keizerin Elisabeth van Oostenrijk.Acht jaar later verscheen Mijn leven is van mij, een herschreven versie van dit debuut.. Zandbergs tweede roman De laatste maîtresse uit 2010 is ... De laatste maîtresse is een historische roman. Het ...

INFORMATIE

AUTEUR
Lucas Zandberg
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
De laatste maîtresse.pdf

OMSCHRIJVING

Parijs, 1760. De zestienjarige Jeanne, de onwettige dochter van een monnik en een naaister, is verstoken van connecties en goede vooruitzichten in een tijd dat vrouwen alleen via het bed carrière kunnen maken. Haar moeder zorgt ervoor dat haar mooie dochter in een exclusief bordeel belandt. Daar wordt Jeanne opgeleid om de hoogst denkbare positie te bereiken: maîtresse van de koning. Aan het frivole hof van Versailles hoeft een vrouw uit het volk echter niet op een hartelijke ontvangst te rekenen. Jeanne wordt geconfronteerd met vijanden, onder wie koningin Marie Antoinette, terwijl ze juist hunkert naar acceptatie. Maar dan breekt de Franse Revolutie uit en stort de wereld waarvan ze zo graag deel wil uitmaken in.?Deze kleurrijke, beeldend geschreven roman is gebaseerd op het ware verhaal van een vrouw die ver boven haar sociale klasse uitsteeg, maar wier schoonheid haar niet behoedde voor haar fatale vertrouwen in de goedheid van de medemens. Lucas Zandberg (Langezwaag, 1977) woont in Groningen. Hij is auteur van educatief materiaal, historische profielen en schrijft recensies en geeft les aan een hogeschool.

Wil je het boek lezen?De laatste maîtresse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lucas Zandberg. Lezen De laatste maîtresse Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN