Scheepsjongens van Bontekoe

Scheepsjongens van Bontekoe - Piet Wijn | Tiliboo-afrobeat.com

...gdboek De scheepsjongens van Bontekoe is in 1924 geschreven door Johan Fabricius en is geïnspireerd door het eerste deel van het Journaal van Bontekoe over een zeereis in de Gouden Eeuw ... Vind de scheepsjongens van bontekoe op Marktplaats - juni 2020 ... .Het deel van de reis na de ontploffing bevat elementen uit het journaal maar wijkt er wel sterk van af. De verdere reizen van Bontekoe na aankomst in Indië komen in het jeugdboek niet voor. De scheepsjongens van Bontekoe is een Nederlandse film uit 2007, geregisseerd door Steven de Jong en gebaseerd op het gelijknamige boek van Johan Fabricius.. Op 1 maart 2007 is men begonnen met het opnemen. De film is op 19 november in Pathé Tuschinski in première gegaan. Vanaf 22 november was de film in heel Nederland in de bioscopen te ... bol.com | De scheepsjongens van Bontekoe, Johan Fabricius ... ... .. Op 1 maart 2007 is men begonnen met het opnemen. De film is op 19 november in Pathé Tuschinski in première gegaan. Vanaf 22 november was de film in heel Nederland in de bioscopen te zien. Geschreven bij De Scheepsjongens Van Bontekoe Luisterboek 14 Cd's. we hebben het luisterboek meegenomen op vakantie en tijdens de lange saaie autobahn r...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Wijn
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Scheepsjongens van Bontekoe.pdf

OMSCHRIJVING

In december 1618 vertrok kapitein Willem Ysbrantsz. Bontekoe met zijn schip de Nieuw- Hoorn naar Indië. Kon hij bevroeden dat hem daar veel 'wonderlijcke en gevaerlijcke saeken' zouden overkomen? In 1646 werd het scheepsjournaal van deze roerige reis opgetekend en uitgegeven. Mede dankzij de levendige en laconieke vertelstijl werd dit reisverslag ook eeuwen later nog gretig gelezen.In 1924 vertaalde Johan Fabricius dit scheepsjournaal in een spannend jongensboek: De scheepsjongens van Bontekoe. Drie jonge knapen Hajo, Padde en Rolf besluiten de reis met kapitein Bontekoe te wagen. Ze raken verzeild in het ene na het andere hachelijke avontuur. Aan boord van de Nieuw-Hoorn ontstaat bijvoorbeeld een levensgevaarlijke brand. Na gestrand te zijn in Indië staan de drie vrienden oog in oog met talloze gevaren... De lotgevallen van de scheepsjongens van Bontekoe bleven velen inspireren. In de jaren vijftig beleefden de lezers van kranten als Het Vrije Volk en Trouw opnieuw de avonturen van de drie jonge matrozen. Maar dit keer in vorm van een stripverhaal. De tekeningen werden met oog voor detail en met meesterlijke hand gemaakt door Piet Wijn. De tekst werd verzorgd door Hans Jacobs. Ook vandaag de dag is het stripboek De scheepsjongens van Bontekoe is een absolute klassieker die jong en oud weet te bekoren.

Wil je het boek lezen?Scheepsjongens van Bontekoe in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Wijn. Lezen Scheepsjongens van Bontekoe Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN