Het leven volgens Oek de Jong. Terug naar de naaktheid

Het leven volgens Oek de Jong. Terug naar de naaktheid - Inigo Bocken | Tiliboo-afrobeat.com

...en volgens Oek de Jong. Terug naar de naaktheid (Paperback) ... Oek de Jong - Amsterdam en omgeving, Nederland ... ... . Oek de Jong is de schrijver van een klein maar hoogwaardig oeuvre, waaronder de... Terug naar een naaktheid - het leven volgens Oek de Jong 'Ik verlang van een roman dat hij door zijn verhaal en door de kracht van zijn vormgeving, door wat hij is, terugleidt naar iets dat, tja, moeilijk te benoemen is en dat ik maar een naaktheid noem, een echtheid' , zei Oek de Jong ooit over de roman. In het voorjaar van 2014 zal bij uitgever Klement-Boekenc ... Oek de Jong - Bi(bli)ografie - Schrijversinfo ... . In het voorjaar van 2014 zal bij uitgever Klement-Boekencentrum het op dit symposium gebaseerde boek Het leven volgens Oek de Jong: Terug naar een naaktheid verschijnen. Het is de vierde in een reeks. Eerder verschenen in deze reeks: Het leven volgens Arnon Grunberg - De wereld als popp...

INFORMATIE

AUTEUR
Inigo Bocken
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het leven volgens Oek de Jong. Terug naar de naaktheid.pdf

OMSCHRIJVING

Oek de Jong is de schrijver van een klein maar hoogwaardig oeuvre, waaronder de succesvolle romans 'Opwaaiende zomerjurken', 'Cirkel in het gras', 'Hokwerda’s kind' en 'Pier en Oceaan'. 'Hokwerda’s kind' en 'Pier en Oceaan' werden genomineerd voor de Librisprijs en voor de Gouden Boekenuil. Voor 'Pier en Oceaan' kreeg hij die laatste prijs toegekend.‘Ik verlang van een roman dat hij door zijn verhaal en door de kracht van zijn vormgeving, door wat hij is, terugleidt naar iets dat, tja, moeilijk te benoemen is en dat ik maar een naaktheid noem, een echtheid’, zei Oek de Jong ooit over de roman. Dit boek is gewijd aan een levensbeschouwelijke lectuur van zijn werk, waarbij literaire, filosofische en religieuze aspecten aan de orde komen.Natuurlijk komt de schrijver zelf aan het woord. Verder zijn er essays van NRC-redacteuren en neerlandici Elsbeth Etty en Marjoleine de Vos, neerlandici Jaap Goedegebuure en Wilbert Smulders, literatuurwetenschappers Henk Hillenaar en Tjerk de Reus, theologen Inigo Bocken, Johan Goud en Kees van der Kooi, en filosofen Marc De Kesel, Renée van Riessen en Jacques De Visscher.Eerder verschenen eveneens onder redactie van Johan Goud, in dezelfde opzet en uitvoering, 'Het leven volgens Arnon Grunberg' (2010), 'Het leven volgens Rutger Kopland' (2e druk 2012) en 'Het leven volgens Willem Jan Otten' (2013).Johan Goud (1950) is hoogleraar 'Religie en zingeving in literatuur en kunst' aan de Universiteit Utrecht.

Wil je het boek lezen?Het leven volgens Oek de Jong. Terug naar de naaktheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Inigo Bocken. Lezen Het leven volgens Oek de Jong. Terug naar de naaktheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN