Heeft een mens veel land nodig?

Heeft een mens veel land nodig? - Leo Tolstoj | Tiliboo-afrobeat.com

...en mens veel land nodig? is een verhaal over een tsaar en een boer ... Heb je als mens echt vakantie nodig, of is het een luxe ... ... . De vraag die Tolstoj in de titel aan de lezer stelt, wordt beantwoord door de boer. Die krijgt namelijk het bijzondere voorstel van de tsaar om in een wijde kring over zijn terrein te wandelen. Alles wat hij voor zonsondergang kan belopen mag hij daarna het zijne noemen. Pas na de vraag om een boekbespreking te maken van Leo Tolstojs kortverhaal, Heeft een mens veel land nodig, ging ik op internet zoeken naar achtergrondinformatie. Daar las ik op de blog van twee vermogensbeheerders een bespreki ... Heeft een mens veel land nodig? - Uitgeverij Van Oorschot ... . Daar las ik op de blog van twee vermogensbeheerders een bespreking van dit boekje, ... Vasiljev sterft in een naburige boerderij. De mensen ontdekken wie hij was… Het diepe inzicht in de menselijke ziel dat Leo Tolstoj toonde in zijn grote romans, is ook te vinden in zijn verhalen. Hier zijn er drie: Een graankorre...

INFORMATIE

AUTEUR
Leo Tolstoj
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Heeft een mens veel land nodig?.pdf

OMSCHRIJVING

Heeft een mens veel land nodig? is een verhaal over een tsaar en een boer. De vraag die Tolstoj in de titel aan de lezer stelt, wordt beantwoord door de boer. Die krijgt namelijk het bijzondere voorstel van de tsaar om in een wijde kring over zijn terrein te wandelen. Alles wat hij voor zonsondergang kan belopen mag hij daarna het zijne noemen. Als de zon niet ver meer van de horizon vandaan is, vraagt de boer zich af: 'Heb ik niet te veel genomen? Wat, als ik niet op tijd kom?' Hij redt het nét. Als de zon ondergaat staat hij weer naast de tsaar. Maar uiteindelijk heeft hij niet veel land nodig, want de wandeling heeft hem zoveel kracht gekost dat hij ter plekke dood neervalt. Hij krijgt het stuk land dat nodig is voor zijn graf.

Wil je het boek lezen?Heeft een mens veel land nodig? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leo Tolstoj. Lezen Heeft een mens veel land nodig? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN