Het schip van staat

Het schip van staat - none | Tiliboo-afrobeat.com

... uitdrukking het schip van staat bedoelt men de staat, voorgesteld als een te besturen schip ... schip - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek) ... .De beeldspraak is al oud, de filosoof Plato zag de politiek al als een kunde, te vergelijken met bijvoorbeeld de stuurmanskunst.. De vergelijking wordt gemaakt, omdat ook een schip voor zijn veiligheid afhankelijk is van de leiding van een kapitein, die ter zake kundig dient te zijn. Het Schip van Staat. Allegorie op de gelukkige staat van het land na de synode van Dordrecht, 1620. Het Schip van Staat vaart in rustig water, met aan boord de zeven provinciemaagden en pers ... Het Schip van Staat, 1620 - Fran¤ois Schillemans, Adriaen ... ... . Het Schip van Staat vaart in rustig water, met aan boord de zeven provinciemaagden en personificaties van deugden. Prins Maurits en Justitia staan aan het roer. In het water spartelen de katholieken en personificaties van ondeugden. Op dat schip van staat was René nu eens ''zwoeger in het vooronder'', dan weer de visionair die in het kraaiennest als eerste land in zicht kreeg en d...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het schip van staat.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is geschreven door collega's van René Mazel bij zijn afscheid als plaatsvervangend directeur van de Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving (CZW) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. René Mazel gaat met pensioen na een lange loopbaan in de rijksdienst, door hem ook wel aangeduid als het ''schip van staat''. Op dat schip van staat was René nu eens ''zwoeger in het vooronder'', dan weer de visionair die in het kraaiennest als eerste land in zicht kreeg en dan weer de kapitein aan het roer. René was altijd een ware inspirator voor collega's, ambtelijke en politieke leiding en kamerleden. Geen zee ging hem te hoog om het beste uit iedereen te halen. De collega's van René halen in dit boek het beste uit zichzelf en laten zien waar CZW voor staat. De behandelde onderwerpen zijn net zo divers als de dagelijkse praktijk bij CZW en geven een inkijkje in hoe bij CZW het recht wordt beoefend op het snijvlak van politiek en beleid.

Wil je het boek lezen?Het schip van staat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Het schip van staat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN