Verpleegkundige zorg en spiritualiteit

Verpleegkundige zorg en spiritualiteit - Richard van Leeuwen | Tiliboo-afrobeat.com

...egkundige zorg en spiritualiteit is een inleidende methode voor het omgaan met spiritualiteit binnen de context van de verpleging ... DOC Spiritualiteit/verpleegkunde - Universiteit Utrecht ... . Er is gekozen voor een generieke benadering van de thematiek; de belangrijkste uitgangspunten zijn uitgewerkt op basis van onderzoeksgegevens uit de beroepspraktijk. In de palliatieve zorg bijvoorbeeld. Volgens hem zijn er nog veel onbekendheden en vooroordelen onder zorgverleners; artsen en verpleegkundigen. Hierdoor is er te weinig ruimte of wordt er onvoldoende tijd genomen voor diepgang in spiritualiteit. Ik hang aan zijn lippen. ... Verpleegkundige zorg en spiritualiteit - R. van Leeuwen ... ... . Hierdoor is er te weinig ruimte of wordt er onvoldoende tijd genomen voor diepgang in spiritualiteit. Ik hang aan zijn lippen. Tot mijn pieper gaat en ik met de dagelijkse zaken verder moet. Verpleegkundige zorg en spiritualiteit is een inleidende methode voor het omgaan met spiritualiteit binnen de context van de verpleging. Er is gekozen voor een generieke benadering van de thematiek; de belangrijkste uitgangspunten zijn ui...

INFORMATIE

AUTEUR
Richard van Leeuwen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Verpleegkundige zorg en spiritualiteit.pdf

OMSCHRIJVING

De belangstelling voor spiritualiteit in de gezondheidszorg neemt toe, zo ook binnen de verpleegkunde. Onderzoek heeft aangetoond dat in de gezondheidszorg aandacht van zorgverleners voor spiritualiteit relevant is. In de verpleegkundige praktijk echter, blijkt de aandacht voor spiritualiteit nog niet vanzelfsprekend.Verpleegkundige zorg en spiritualiteit is een inleidende methode voor het omgaan met spiritualiteit binnen de context van de verpleging. Er is gekozen voor een generieke benadering van de thematiek; de belangrijkste uitgangspunten zijn uitgewerkt op basis van onderzoeksgegevens uit de beroepspraktijk. Het boek ondersteunt verpleegkundigen bij het verlenen van zorg voor spiritualiteit en maakt hen bovendien bewust van de eigen spirituele overtuigingen en opvattingen.De onderwerpen die besproken worden zijn: begripsverheldering en verpleegkundige beroepsverantwoordelijkheid, de rol van spiritualiteit in verschillende zorgcategorieën, het hanteren van de eigen spiritualiteit en aspecten van communicatie, spiritualiteit in het verpleegkundig proces, en spiritualiteit in kwaliteitszorg en onderzoek.

Wil je het boek lezen?Verpleegkundige zorg en spiritualiteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Richard van Leeuwen. Lezen Verpleegkundige zorg en spiritualiteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN