De weg naar democratie

De weg naar democratie - Sergio Bitar | Tiliboo-afrobeat.com

...aar is de weg naar democratie niet alleen moeizaam maar ook kostbaar ... De weg naar democratie - Sergio Bitar;;Abraham F ... ... . Landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten hebben daarbij veel steun nodig, ook financieel. David Ignatius van Foreign Policy (april 2011) pleit voor financiële steun en know-how vanuit de VS; net als Turkije na de Tweede Wereldoorlog uit het Marshall-plan en Oost-Europa na de val van de muur in 1989 van de EU. De weg naar democratie bevat levende verhalen en concrete lessen in democratie. Het is een onmisbaar boek voor wie de geschiedenis van de afgelope ... bol.com | Turkije en de weg naar democratie ... ... . Het is een onmisbaar boek voor wie de geschiedenis van de afgelopen decennia wil begrijpen. Uiteenlopende landen als Brazilië, Chili, Ghana, Indonesië, Mexico, de Filippijnen, Polen, Zuid-Afrika en Spanje komen aan bod. De weg naar democratie bevat levende verhalen en concrete lessen in democratie. Het is een onmisbaar boek voor wie de geschiede...

INFORMATIE

AUTEUR
Sergio Bitar
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De weg naar democratie.pdf

OMSCHRIJVING

De weg naar democratieLessen van wereldleidersDemocratie is nooit vanzelfsprekend. Dat blijkt uit de getuigenissen die in dit revelerende boek worden samengebracht. Vooraanstaande politieke leiders spreken vrijuit over de manier waarop in hun land het pad is geëffend voor de democratie. De weg naar democratie bevat levende verhalen en concrete lessen in democratie. Het is een onmisbaar boek voor wie de geschiedenis van de afgelopen decennia wil begrijpen. Uiteenlopende landen als Brazilië, Chili, Ghana, Indonesië, Mexico, de Filippijnen, Polen, Zuid-Afrika en Spanje komen aan bod. Allemaal plekken waar burgers repressie en dictatuur een halt hebben toegeroepen.De weg naar democratie bevat gesprekken met Fernando Henrique Cardoso, Patricio Aylwin, Ricardo Lagos, John Kufuor, Jerry Rawlings, B.J. Habibie, Ernesto Zedillo, Fidel V. Ramos, Aleksander Kwaniewski, Tadeusz Mazowiecki, F.W. de Klerk, Thabo Mbeki en Felipe Gon-zález. Telkens wordt de context helder uitgelegd. De weg naar democratie belicht ook de onderschatte rol van vrouwelijke politieke leiders. Met een voorwoord van de voormalige Tunesische president Mohamed Moncef Marzouki.Dit boek kwam tot stand onder auspiciën van IDEA.SERGIO BITAR (1940) is een Chileense politicus en intellectueel en de president van de Chileense Foundation for Democracy.ABRAHAM F. LOWENTHAL (1941) is professor emeritus van de University of Southern California. Hij richtte de Inter-American Dialogue op en het Wilson Center's Latin American Program.

Wil je het boek lezen?De weg naar democratie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sergio Bitar. Lezen De weg naar democratie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN