De Levenskunst Van Het Lichaam

De Levenskunst Van Het Lichaam - Bas van der Kleij | Tiliboo-afrobeat.com

...enskunst Van Het Lichaam 1e druk is een boek van Bas van der Kle uitgegeven bij Damon ... Het Chinese geheim van de jeugd | Bevolkingsgroepen ... . ISBN 9789055734290 Lichaam en ziel, dierlijkheid en spiritualiteit, dat is het dualisme waarmee de westerse filosofie van oudsher de mens heeft willen karakteriseren. Verstandig eten is Levenskunst. Het belang van darmgezondheid wordt, ook in de medische wereld, steeds duidelijker. In de darmen (ons tweede brein) ligt de basis van jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid! Het is echt tijd om je lichaam te voeden met wat het wèl nodig heeft! Welke voeding geeft jou energie? Dat leer je bij De ... De enige check-up was die van het apparaat en de medicatie. Tijdens haar verblijf ... Iai-do - Levenskunst Nederland ... ... De enige check-up was die van het apparaat en de medicatie. Tijdens haar verblijf bij mij thuis heb ik ten gevolge hiervan diverse crises meegemaakt omdat de angst dat het implantaat zou afgaan haar geen seconde verliet. Bij iedere inspanning die verder ging dan de afstand tussen bank en bed raakten lichaam en geest volledig in de knoop. In de daoïstische levenskunst van Lao...

INFORMATIE

AUTEUR
Bas van der Kleij
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Levenskunst Van Het Lichaam.pdf

OMSCHRIJVING

De Levenskunst Van Het Lichaam 1e druk is een boek van Bas van der Kle uitgegeven bij Damon. ISBN 9789055734290 Lichaam en ziel, dierlijkheid en spiritualiteit, dat is het dualisme waarmee de westerse filosofie van oudsher de mens heeft willen karakteriseren. Dit klassieke dualisme van Plato en Aristoteles, blijft invloedrijk tot en met de moderne filosofie van Descartes. Het blijkt het moeilijkst houdbaar wanneer het handelen van de mens tot uitgangspunt wordt genomen. Immers dan komt de nadruk te liggen op het lichamelijke-te-midden-van-de-dingen-zijn, op de taal die de mens spreekt en op datgene wat daarin niet door de geest wordt beheerst. Met dit kritisch inzicht hebben de fenomenologie van Heidegger en Merleau-Ponty, de philosophy of mind van Ryle, en de psychoanalyse van Freud en Lacan een wending in het denken over de mens teweeggebracht. De lijn die in het eerste deel van dit boek in de geschiedenis van de wijsgerige antropologie wordt uitgezet, sluit goed aan bij het tweede deel, waarin het denken van Nietzsche centraal staat. Ook Nietzsche wilde immers het dualisme van de westerse metafysica overwinnen door een denken 'aan de leidraad van het lichaam'. De inzet van Nietzsches filosofie lag bovendien in de vraag hoe het lichamelijke doen en laten van de mens tegelijkertijd als een gestileerd handelen, als een levenskunst kan worden gedacht.

Wil je het boek lezen?De Levenskunst Van Het Lichaam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bas van der Kleij. Lezen De Levenskunst Van Het Lichaam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN